Potential Threat SF – Civilization Under Threat

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Mislim da se možemo složiti bez ikakvih problema da je najvažnije za pjesmu energija koju bend ispoljava kroz istu. Samo je neupućenima i onima koji se površno zanimaju za određene ideje važnije nešto drugo: produkcija, tehnička spremnost benda ili imidž. Energija koju odmilja zovemo muda je ono što čini razliku između klasika i prolaznog djelceta.

Kad sam prvi put čuo Potential Threat SF i njihov nadolazeći album “Civilization Under Threat”, prvo što sam pomislio nakon slušanje je čekaj, nemoguće da je ovo retro thrash furka. I zaista, nije. Potential Threat SF osnovan je još 1986. godine i zaista su starci. A dobro znamo da bez starca nema udarca.

“Civilization Under Threat” predstavlja kompilaciju najboljih utjecaja i momenata američke thrash metal scene: odlične melodije, sjajan ritam, fantastične tekstove. Ako tražite moderne utjecaje na ovom albumu, zaboravite. Ništa na ovom albumu nije moderno, čak je i omot albuma stilski (ne izvedbom) star. Ovo je ona vrsta thrash metal albuma koja ne podsjeća, već je generacija sa školom Bay Area thrasha, samo što Potential Threat SF, za razliku od drugih bendova iz te generacije nikada nije dobio ugovor sa nekom većom izdavačkom kućom.

Vratimo se na početak: iako imaju dobre tekstove, dobre aranžmane, dobre riffove, dobru produkciju, ništa od navedenog ne čini “Civilization Under Threat” odličnim albumom; tu mu ocjenu daju testisi koji album ponosne krase.

Potential Threat SF nije pokušaj odavanja počasti ni bend zagrizao u retro furku; u pitanju je punokrvni, opasni thrash metal. Bay Area, bejbe!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Potential Threat SF
Ime izdanja: Civilization Under Threat
Izdavač: Old School Metal Records
Godina izdanja: 2013
Website benda: https://www.facebook.com/potentialthreatsfofficial

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI