Petak trinaesti uz zvuke Iron Maidena i Megadetha

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Trinaestog dana nakon ulaska u godinu koja je po predviđanju drevnih Maja posljednja godina na ovom planetu za ljudski rod, BHxHC Booking i Sarajevo Metal Fest Promotions započinju svoje organizacione aktivnosti za 2012. godinu.

Trinaestog janurara 2011. godine u sarajevskom klubu “Cinemas” nastupit će splitska grupa Made in Iron, jedna od najpoznatijih tribute grupa britanskom Iron Maidenu. Osnovani su 2007. godine, kako sami kažu, u čast jednima od najvećih svjetske metal scene, bendu Iron Maiden. Njihov repertoar se proteže sve do pjesama sa prvog albuma benda Iron Maiden, pa sve do recentnijih studijskih izdanja. U pravilu su to pjesme koje svi znaju, ali i neke koje se veoma teško mogu čuti uživo. Osnovu benda od početka čine bubnjarka Ivana Čović, jedna od rijetkih bubnjarki općenito u Dalmaciji, te jedna od rijetkih osoba za setom bubnjeva koje su sposobne vjerno odsvirati bubnjarske dionice Iron Maidena, te gitarist Vicko Franić, osvajač titule najboljeg gitariste na “Croatian Blues Challengeu” koji također nastupa i kao solo gitarista u splitskom Harpoon Blues Bandu, jednom od najpopularnijih hrvatskih blues bendova. Ostatak Made in Irona čine gitaristi Luka Tomić i Ivan Tomaš, te basist Luka Brodarić, također iskusni muzičari s višegodišnjim iskustvom u raznim bendovima („Kriza“, „Vega“, „Electric Chair“, „Domination“…). Na mjestu vokala je mlada, perspektivna i iznimno talentirana pjevačica Blanka Nižić, inače član i Nightwish tribute benda „Crownless“.

A pošto je ovo noć kada ćemo muzikom pozdraviti i svemoćni američki thrash metal bend Megadeth, za taj dio posla pobrinut će se povratnici u Sarajevo, bend iz Slavonskog Broda koji nosi ime Chaos Addict! Chaos Addict osnovan je 2010. godine i jedan su od najboljih hrvatskih tribute bendova,  te su u potpunosti posvećeni Megadethu. 2011. godine, u januaru su nastupali u sarajevskom klubu “AG”, a sada se vraćaju godinu dana kasnije da opet zatresu bh publiku.

Pročitaj i ovo:  Mostarski LOPOČ objavio album "Saumlja"

Koncert počinje u 20.30, a karte će se moći kupiti na ulazu u klub “Cinemas” po cijeni od 8  BAM.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content