Noć grčke i bosanskohercegovačke buke u sarajevskom AG-u

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

spaceelectronic

Klub AG će 25. oktobra ugostiti umjetnike iz Grčke i Bosne i Hercegovine na dešavanju nazvanom Space Electronic Noise Night. Na ovom koncertu nastupit će Millions of Dead Tourists, Adam_is / Skållhal i Radar Implant.

Millions of Dead Tourists je projekt koji predstavlja suradnju tri kreativno srodne duše; Iasona (PS Stamps Back), Sotirisa (Ksera) i Yiannisa (Ksera). Negativizam i širenje očaja zvučno su upakovali u jedan specifičan materijal nastaje na dvije bas gitare, setu bubnjeva, analognim klavijaturama i masi elektronike. Krajem oktobra 2016. se očekuje njihov debi album.

Iza projekata Adam_is i Skållhal stoji Michael Adamis, talentovan i veoma kreativan multimedijalni umjetnik. Slikarstvo i grafiku je studirao u The Athens School of Fine Arts i Environmental Art na University of Art & Design of Helsinki. Kao kompozitor i izvođač aktivan je u još nekoliko projekata: PUTSUM, Zombie Penguin & the Glory Holes, te u grupama: Idiot Stroszek i Hipsters of Mercy. Do sad je snimio dva eksperimentalna kratka filma: Metropolice i DRONE (Zombie Penguin). Skållhal predstavlja rezultat realnih događaja koji bi se mogli tumačiti kao the extraction of the stone of madness; post-traumatski astronoise projekt čiji su temelji bazirani na ideji smrti, ponovnog rađanja i sklonosti iracionalizmu. Riječ Skållhal znači rupa u lobanji, inspirirana posmatranjem Detifossa, jednog od najmoćnijih vodopada u Europi.

Bosanski bučni duo Radar Implant čine Osa (glas) i Smrznik (razglas). Nastali su spontano na jednom od izdanja festivala Hladnjača i uvidjeli da odlično zvuče.

Ulaz na koncert iznosit će, kako piše u Facebook najavi, +/- 5 KM.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content