Nervosa za 5 maraka, Agelast umjesto Other Eyes Wise

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

nervosa

BHHC Booking je objavio dodatne informacije o sarajevskom koncertu brazilskog thrash metal benda Nervosa. Koncert će biti održan u klubu Cinemas (Sloga) u Sarajevu, a cijena karte iznosi svega 5 KM. Other Eyes Wise otkazao je svoj nastup te će umjesto ove grupe na koncertu nastupiti Agelast.

Nervosa je metal senzacija São Pauloa osnovana 2010. godine. Trio čine Prika Amaral, Fernanda Lira i Pitchu Ferraz. Agresivni thrash metal sa dozom agresivnosti kakvu pokazuju samo latinoamerički bendovi prvi put je zapisan na demo izdanju 2012. godine koje je usmjerilo pažnju na thrash titanke. 2014. godine Napalm Records potpisuje Nervosu i grupa objavljuje prvi album – “Victim of Yourself” hvaljen je od strane fanova i kritike. U Sarajevo stižu u sklopu promocije svog novog studijskog albuma “Agony”.

Dobro poznati osječki thrasheri War-Head dijelit će binu sa Nervosom u Sarajevu. War-Head je jedan od najaktivnijih osječkih i hrvatskih metal bendova. Osnovani 2003. godine, 2004. su objavili mračan demo na kojem je bubnjeve odsvirao Honza Kapák iz dobro poznatog Avengera. 2008. objavljuju svoj prvi studijski album “No Signs of Armageddon”. Slijedi “… Still No Signs of Armageddon”, a posljednji studijski materijal nosi naziv “Imperium Mundi” i objavljen je 2014. godine.

Agelast je petočlani bh. hardcore metal bend osnovan 2012. godine. 2014. godine objavili su EP izdanje “The Genesis of Mechanical Creations”, a iza sebe imaju i nekoliko turneja.

https://www.youtube.com/watch?v=7nk_o1Xdx74

Koncert ova tri benda će biti organiziran u saradnji BHHC Bookinga, Sarajevo Metal Fest Promotionsa i Wolves Bookinga, a prijatelji događaja su Jeftina Štampa i Karlovačko.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI