Nekoliko razloga da posjetite sarajevski klub AG večeras

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

PPK

Večerašnje dešavanje u sarajevskom klubu AG možete smatrati after partijem nakon fantastičnog sinoćnjeg koncerta, ali postoje još neki razlozi zašto bi trebali doći do AG-a ako ste u mogućnosti.

Prvi je Ljubiša Samardžić, ne glumac, već odlični zagrebački anarcho crust/hardcore bend, u jednu ruku nasljednik još jednog odličnog benda – AK47. Ukoliko ste ljubitelj metaliziranog crusta/hardcorea sa tekstovima koji pozivaju na direktnu akciju i socijalne promjene, Ljubiša Samardžić je bend za vas.

Drugi je Bastinados, još jedan zagrebački bend kojima će ovo biti prvi, ali nadamo se ne i posljednji nastup u Sarajevu. Dosad su objavili samo split izdanje sa grupom Bosonogo Djetinjstvo. Svoju muziku karakterišu kao Antifa Rock’n’Roll, što je zapravo ime za spoj crusta, d-beata i punk rocka.

Treći je POPIK, sarajevski punk rock bend osnovan ove godine kao direktna reakcija na stanje u bh. društvu. Za svoju muziku kažu da nije umjetnost, već reakcija. Objavili su demo koji se može skinuti na Bandcampu.

Četvrti – upad na koncert je besplatan. Da. Nema konzumacije, nema vratara. Underground punk koncert u Sarajevu i to još besplatan? Da.

Na vas je red.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content