Nekoliko razloga da posjetite sarajevski klub AG večeras

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

PPK

Večerašnje dešavanje u sarajevskom klubu AG možete smatrati after partijem nakon fantastičnog sinoćnjeg koncerta, ali postoje još neki razlozi zašto bi trebali doći do AG-a ako ste u mogućnosti.

Prvi je Ljubiša Samardžić, ne glumac, već odlični zagrebački anarcho crust/hardcore bend, u jednu ruku nasljednik još jednog odličnog benda – AK47. Ukoliko ste ljubitelj metaliziranog crusta/hardcorea sa tekstovima koji pozivaju na direktnu akciju i socijalne promjene, Ljubiša Samardžić je bend za vas.

Drugi je Bastinados, još jedan zagrebački bend kojima će ovo biti prvi, ali nadamo se ne i posljednji nastup u Sarajevu. Dosad su objavili samo split izdanje sa grupom Bosonogo Djetinjstvo. Svoju muziku karakterišu kao Antifa Rock’n’Roll, što je zapravo ime za spoj crusta, d-beata i punk rocka.

Treći je POPIK, sarajevski punk rock bend osnovan ove godine kao direktna reakcija na stanje u bh. društvu. Za svoju muziku kažu da nije umjetnost, već reakcija. Objavili su demo koji se može skinuti na Bandcampu.

Četvrti – upad na koncert je besplatan. Da. Nema konzumacije, nema vratara. Underground punk koncert u Sarajevu i to još besplatan? Da.

Na vas je red.

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content