Nashville Pussy – Up The Dosage

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Koliko pjesama o seksualnoj prljavštini pod utjecajem narkotika bazični rock’n’roll bend može napisati, a da svaka valja? Ako je bend Nashville Pussy, odgovor je: jako puno. Nashville Pussy je ništa drugo nego šamarčina svim ljudima koji pokušavaju modernizirati rock’n’roll. I ove godine vratili su se sa novim studijskim albumom.

Skoro svaka recenzija “Up The Dosagea” počinje izjavom osnivača benda Blainea Cartwrighta da je njihov novi studijski album njihov “Back in Black”. Sa mudima? Suludo? Apsolutno nemoguće? Zavisi kako gledate na to. Ako vam je AC/DC-jev “Back in Black” najbolji album braće Young i ekipe, onda ovo nije “Back in Black” Nashville Pussyija. No ako se možemo složiti da je “Back in Black” ključ koji je otvorio mnoga vrata za AC/DC, onda je “Up The Dosage definitivno “Back in Black” Nashville Pussyija ili će barem to postati, u zavisnosti od potražnje i medijske kampanje.

Nashville Pussy je odstupio od punka na ovom izdanju i zamijenio ga sa opasno slatkim rock’n’rollom. “Up The Dosage” je pod utjecajima svega i svačega od sedamdesetih godina – ima tu Aerosmitha, Ted Nugenta, ZZ Topa, osjeti se i AC/DC, country je tu, blues je tu, rockabilly je to. Nemojte me krivo shvatiti, ima i punka, samo u mutiranoj formi koju ljudi nazivaju cowpunk. Od sjajnih momenata u kojima dominira ravnjak Jeremyija Thompsona koji veoma dobro razumije da je osnova benda i šta znači biti dobar bubnjar, album iznenada mijenja pravac, te počnu istim dominirati r’n’r klavijature ili sulude solaže gospođe Cartwright, Ruyter Suys. Blaine ima specifičan glas, ili ga volite ili ga mrzite, seljački rock’n’roll je u pitanju (ne miješajte ga sa pastirskim rockom domaćih levata), a kada ga na traci podupiru supruga i kolegica na basu Bonnie Buitrago, sve se čini kao najljepši san.

Pročitaj i ovo:  Najbolja izdanja 2021. godine po izboru Minela Abaza

Tematika? Nashville Pussy je bio i ostao jedan od najzabavnijih bendova u svijetu rock’n’rolla – od “Rub it to Death” koja se bavi, a čime nego masturbacijom, do “South’s Too Fat to Rise Again” koja govori o Amerima koji dobijaju srčane dok pokušavaju obrisati vlastito dupe, te apsolutnog neprevaziđenog hita “Before The Drugs Wear Off” koji će najbolje doživjeti oni koji su se udesili i pokušavali biti zavodljivi. Ne čekajte takve dugo, takvi odlaze brzo… čim ih spusti…

Šta je “Up The Dosage”? “Up The Dosage” je debela zabava sa kaubojskim šeširom, u kaubojskim čizmama koje zveče svaki put kada peta udari o čeličnu nožicu barske stolice. “Up The Dosage” je boca viskija čije ispijanje se prekida samo da se odvrne Marshall i smrvi slušateljstvo jednom dobrom solažom. “Up The Dosage” je mamurluk na dan kada nemate ništa pametnije da radite nego da uživate u istom, pa pijete kafu da bi došli sebi, čekali da zađe sunce i izašli da se udesite ponovo. Prljavo, gadno, zabavno, rock’n’roll ne treba evoluciju, rock’n’roll treba revoluciju. Bendove sa mudima koji su istovremeno i zabavni i zajebani. Ruyter, Bonnie, Blaine i Jeremy su očitali lekciju.

Nashville Pussy – Up The Dosage
2014 / Steamhammer / SPV
Website benda

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI