Munje i gromovi: Misteriozni video najava povratka AC/DC-ja?

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Nakon godina rada u novinarstvu, ne vjerujemo u slučajnosti, pogotovo one koje podignu pritisak i ubrzaju rad srca miliona ljudi. Tako se 19. septembra desila još jedna takva “slučajnost” (vidite, automatski stavljamo navodnike, ne možemo si pomoći), kada su “iscurile” slike grupe AC/DC sa seta nečega što bi moglo biti snimanje novog videospota grupe.

Slike su ubrzo povučene, ali koliko se da primijetiti, na njima su bubnjar Phil Rudd, vokal Brian Johnson, pa čak i basista Cliff Williams.

acdc acdc acdc

Prije manje od pola sata, bend je na Twitteru objavio kratki video sa hashtagom #PWRUP.

Ono što, uslovno rečeno, znamo o novom albumu u ovom trenutku je da je već snimljen, da će sadržavati dionice pokojnog Malcolma Younga na “svakoj pjesmi” i da su se članovi benda oprostili od saradnje sa frontmenom Guns’n’Rosesa Axlom Roseom koji je zamijenio Briana Johnsona na turneji nakon što je Johnson objavio da je imao veliko oštećenje sluha. Oprostili, barem u studijskom smislu – zna se ko je stvarni frontmen grupe.

Ono što pretpostavljamo je da će novi album AC/DC-ja biti objavljen do kraja ove godine ili u prvom kvartalu iduće i da će biti labuđi pjev jednog od najvećih bendova svih vremena. O kvaliteti materijala ćemo pričati kada dobijemo nasljednika albuma “Black Ice”.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content