Marc Grewe više nije frontmen Morgotha

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

marcmorgoth

Njemački death metal bend Morgoth uveliko je šokirao javnost jučerašnjim obaviještenjem putem svoje Facebook stranice. Naime, Morgoth je objavio da Marc Grewe više nije član.

Grewe je karijeru započeo kao basista i vokal u Morgothu, a nastavio kao vokal. On je prepoznatljivo lice i glas Morgotha jer je pjevao na svim dosadašnjim izdanjima, uključujući i 7” singl objavljen u avgustu ove godine.

Kako se navodi u statusu objavljenom na Facebook stranici, odluka da se rastanu sa Marcom bila je teška za donijeti, ali je po mišljenju ostatka benda najbolja koju su mogli donijeti jer zajednički rad više nije bio moguć. Konkretan razlog nije naveden.

Dobra vijest u svemu ovome je činjenica da Morgoth nastavlja rad na novom studijskom albumu imena “Ungod” koji će objaviti izdavačka kuća Century Media Records na proljeće 2015. godine. Bend je netom nakon objave nesretne vijesti (najvjerovatnije pod pritiskom komentara tipa No Marc = No Morgoth) objavio i grubo smiksani teaser novog albuma na kojem se može čuti glas novog pjevača. Identitet zamjenika Marca Grewea nije otkriven.

https://soundcloud.com/centurymedia/morgoth-ungod-teaser-rough/s-1e4YD

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content