Lemmy rekao “Ne mogu” nakon tri pjesme i sišao sa bine

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

motorhead2015

Posljednje tri godine nisu se dobro odrazile na zdravstveno stanje Lemmyija Kilmistera, vokala Motorheada.  Nakon što je prošao operaciju ugradnje defibrilatora i nekoliko otkazanih koncerata i turneja, menadžment Motorheada nas je uvjerio da je sve u redu i da se rock’n’roll nastavlja u standardnom ritmu. Pogledavši nastup Motorheada na Exitu ove godine i svirku od sat i petnaest minuta koja je u određenim trenucima bila sporija nego što smo navikli, vjerovali smo da je sve u redu…

Nakon povlačenja sa bine u Salt Lake Cityiju i otkazanog koncerta u Denveru što je opravdano nadmorskom visinomrijetkim vazduhom, Lemmy je sinoć u Austinu u Texasu prilikom izvođenja pjesme “Metropolis” koja je bila četvrta na listi stao, kratko izjavio “Ne mogu” i povukao se sa bine uz pomoć svog tehničara Tima Butchera.

Nakon nekoliko minuta, vidljivo slab i uz pomoć štapa vratio se na binu i izvinio svim okupljenim ljubiteljima benda, obećavši koncert drugi put.

Video tih trenutaka snimljen je iz prvog reda od strane jednog od posjetilaca i postavljen na servis Youtube. U pitanju je srceparajući, tužni video za sve ljubitelje Motorheada koji pokazuje da je zaista, koliko god se mi tome strastveno opirali, vrijeme za penziju iz koje bi nas Motorhead mogao obradovati povremenim koncertnim aktivnostima i novim studijskim izdanjima.

https://www.youtube.com/watch?v=cX7P6c0VwBQ

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »