Lahmia – Into The Abyss

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Talijanski metalcima Lahmia trebalo je više od deset godina da snime svoj debitantski uradak čij recenziju upravo čitate. Čini se da deset godina nikako nije proletilo uzaludno, već da su momci iz Lahmie skupljali iskustva i znanje i onda snimili poprilično dobar i slušljiv metal album.

Album otvara pjesma “Drag Me To Hell” sa introm koji je veoma zgodno ubačen u cijelu priču jer u istoimenom filmu Sama Raimija glavni negativac je zli duh LAMIA, te je intro pokupljen iz filma… a onda kreće čerečenje.

Lahmia svira zgodnu kombinaciju melodičnog death metala sa uplivima black zvuka, i iako press release kaže da tu ima i gotha, ja ga lično ne primjetim. Riffovi su zujeći i prijeteći i vokalne dionice su odlično otpjevane. Ima tu i growla i cleana, ali sve je na svom mjestu, album ne pati od bolesti muzičke čorbe.

Volim ovakve albume jer me podsjete na periode početka slušanja metal muzike i iz te perspektive meni imaju još više smisla. Ako vam išta znače bendovi kakav je Dark Tranquillity, vjerujem da ćete doživjeti ugodne trenutke slušajući i ovo izdanje. Zaista skladno i uhu ugodno melodic death/black izdanje.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Lahmia
Ime izdanja: Into The Abyss
Izdavač: Bakerteam Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.lahmia.com/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI