Johansson & Speckmann – Mask of The Treacherous

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

johanmann_xxx

Iako bi vas ime ovog projekta moglo asocirati na imena advokatskih ureda, daleko ste od istine. Zamišljam kako bi izgledala televizijska reklama ovog izdanja…

“Zdravo, ja sam Rogga Johansson iz Paganizera, Ribspreadera i nekolicine drugih.”

“Zdravo, ja sam Paul Speckmann, najpoznatiji po radu u legendarnom Masteru.”

I onda zajedno uglas…

“I mi smo Johansson & Speckmann!”

Iako bi neko (sa pravom?) pomislio da će saradnja dva marljiva i prepoznatljiva muzičara svjetske death metal scene koja se oslanja na staru školu biti samo prolazni hir, čini se da to ipak nije slučaj. Prvi album “Sulphur Skies” nije naročito prepoznat od globalne metal scene, ali je u pitanju sasvim solidno death metal izdanje. Drugi rezultat ove očigledno plodonosne kombinacije je ovaj album.

“Mask of The Treacherous” ima samo jednu funkciju, a to je širenje i štovanje zvuka stare škole death metala. Na albumu se nalazi devet pjesama koje se u suštini ne razlikuju previše jedna od druge, kao ni od drugih materijala sa potpisom ovog dvojca, bili oni snimani zajedno ili sa potpisom njihovih matičnih bendova. No istina je da ovakvog soničnog masakriranja nikad nije dosta. Suprotno onome što bi većina mogla pomisliti, Rogga je zaslužan za muziku na ovom albumu (bas i gitare), uz malu pomoć bubnjara Brynjara Helgetuna koji je i producirao izdanje, dok je Paul Speckmann snimio sve vokalne dionice na izdanju.

Album krcat rifovima, mid-tempo i blastbeat dionicama u februaru neće donijeti ništa novo, ali ono što radi, radi kako treba. Kao kad zovnete vodoinstalatera – hoćete da popravi cijevi, nećete da od cijevi napravi nefunkcionalni spomenik modernoj umjetnosti.

Johansson & Speckmann – Mask of The Treacherous
2015 / VIC Records
Website benda

Pročitaj i ovo:  Je'nostavno sarajevskaaa furka: Ezani i rokenrol

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI