Izvan Svake Kontrole slavi 18. rođendan uz KRV, POPIK i Lepru!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

izvan svake kontrole

Izvan Svake Kontrole će 13. augusta 2022. godine proslaviti osamnaest godina postojanja u sarajevskom klubu AG, uz specijalni koncert grupa KRV, POPIK i Lepra!

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na rođendansko koncertno okupljanje povodom osamnaest godina ISK, projekta koji se vremenom dokazao kao najdugovječniji multimedijalni projekt posvećen promociji rock’n’roll kulture.

Headliner večeri je sarajevski black metal bend KRV koji se na binu AG-a vraća specijalno ovom prilikom. KRV i ISK su čvrsto povezani još od samih početaka benda i radijske emisije, te nam je zadovoljstvo što je jedan od najvažnijih metal sastava Bosne i Hercegovine odlučio svojim prisustvom uveličati naše slavlje.

Pored KRVi, na koncertu će svirati i punk rock trio POPIK koji ulazi u studio naredni mjesec i počinje snimati svoj novi album. Kako je ISK uvijek bila posvećena promociji novih bendova, bilo je logično da se na rođendanskoj proslavi treba pojaviti i neko mlađi. Izbor je pao na sarajevski sastav Lepra osnovan 2018. godine. Kako sami kažu, Lepra svira thrash metal, usavršavaju sviračko umijeće sviranjem thrash metal klasika dok revnosno rade na autorskim materijalima.

Cijena karte je 10 KM.

 

ISK priča počinje 13.8.2004. godine u 22 sata na nekadašnjoj frekvenciji sarajevskog Radija 202. Osnivač ISK Arnel Šarić Sharan nekoliko je mjeseci proveo kao voditelj emisije Nova Era nakon čega je u dogovoru sa uredništvom Radija 202 i inspirisan emisijom The Aebyss pokrenuo Izvan Svake Kontrole.

Emisija ubrzo stiče popularnost među subkulturama Sarajeva zbog rekordnih osam sati trajanja i otvorenosti ka drugim žanrovima poput punka i hardcorea. Inspirisani portalom The Aebyssa, ISK 2005. pokreće i prvu verziju ISK Web Magazina koji opstaje sve do danas.

Pročitaj i ovo:  Pannonian Rock Festival: Manje od dvije sedmice do premijernog izdanja

Neosporan je utjecaj ISK; prošli smo sve medijske formate – bili smo radijska i televizijska emisija, novinska kolumna, web magazin i podcast. Promovišemo kao medijski partneri globalno značajne festivale poput Hellfesta i Brutal Assaulta. Organizirali smo filmske projekcije, dobrotvorne koncerte na kojima smo sa publikom skupili više od 10000 KM, podržali smo medijski, organizirali ili pomogli u organizaciji više od 300 kulturnih dešavanja…

Nazdravimo u AG-u za prvih 18 zajedno… vidimo se 13.8.2022. godine!

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI