Izvan Svake Kontrole 2019. postaje kolumna u magazinu Dani

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

U avgustu 2004. je zaživio projekt Izvan Svake Kontrole, kao emisija na sarajevskom Radiju 202. Manje od godinu dana kasnije, u junu 2005. na internetu se pojavila prva verzija ISK Web Magazina. 2011. godine ISK je pretvorena u televizijski projekt, emisiju na Kanalu 1.

Nadolazeća 2019. donosi nove revolucionarne promjene i ISK se širi na još jednu teritoriju. U januarskom broju bosanskohercegovačkog magazina Dani moći ćete pročitati prvi tekst iz rubrike Izvan Svake Kontrole. Iznimno sam zahvalan redakciji Dana, uredniku Saši Rukavini i posadi Oslobođenja što su mi pružili priliku da ISK smjestim u printani medij, što je bila moja potajna želja sve ove godine.

Rubrika ISK će biti usko vezana za različite žanrove rock’n’rolla, a novinarski žanr će biti prilagođen – očekujte članke, kolumne, analize, ali i intervjue.

2019. donosi i promjenu na nivou web magazina. Dosadašnje rubrike pokazale su se kao prevelik zalogaj za dvočlanu postavu ISK redakcije, pa je stranica reorganizirana i uskoro bi se trebala (nadamo se) početi puniti novim sadržajem.

Nove (i stare) rubrike su Vijesti, Zvuk, Slika i Slovo.

U Vijestima ćete pročitati aktuelne informacije iz svijeta rock’n’rolla.
U Zvuku će se odsad nalaziti svi tekstovi vezani za muziku, bili to članci, intervjui, kolumne ili intervjui.
Rubrika Slika objedinjuje tekstove vezane za serije i filmove.
Slovo je najnovija rubrika koja bi trebala sadržavati tekstove vezane za literarna djela – knjige i stripove.

Možda je isprazno reći, ali naši muzički ukusi su evoluirali u odnosu na trenutak kada sam ja pokrenuo Izvan Svake Kontrole. Stranica će i dalje ostati većinski orijentisana ka rock’n’roll zvuku jer to je ono što slušamo najveći dio svog vremena, ali ako primijetite tekst koji se okvirno ne uklapa u žanrove na koje ste navikli (kao što smo uveli synthwave prije nekoliko godina), podsjetite se da se nalazite na portalu pokreta koji nikada nije poštovao pravila ni držao se nečega kao pijan plota. Mi smo Izvan Svake Kontrole.

Pročitaj i ovo:  Quasarborn i Paraliza buđenja predvode metal okupljanje u Kinu Bosna

Hvala svima koji su sa nama četrnaestu godinu postojanja i ne zaboravite – trk na kioske i kupite januarski broj Dana za dvije sedmice.

Arnel Šarić Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content