Ovaj put, najavu počinjemo pravom black metal bombom! Jedan od najpopularniji bendova najmračnijeg metal žanra, DIMMU BORGIR, se napokon vraća na Brutal Assault, na krilima posljednjeg albuma “Eonian”.

Također, jedni od pionira industrial metala su ponovo sa nama – GODFLESH.

Idemo u svijet thrash metala, gdje za vas imamo poslastice u vidu bendova ANTHRAX, IRON REAGAN, SACRED REICH i PRONG. Francuski synth mastermind CARPENTER BRUT uzima inspiraciju iz B filmova osamdesetih, te će defintivno unijeti onu raznolikost na listi bendova koju Brutal Assault izdvaja od ostalih metal festivala. Ostajemo u Francuskoj na momenat, ali potpuno mijenjamo žanr, da bismo predstavili još jedan dragulj ove najave. Riječ je o bendu ANTAEUS, koje pored specifičnog zvuka kojem su sami dali ime satanic audio violence, izdvajaju izuzetno rijetki nastupi uživo.

Selimo se u vode modernijeg metala, gdje nas čekaju AFTER THE BURIAL, THE OCEAN, Britanci VENOM PRISON i ANNOTATIONS OF AN AUTOPSY , kao i deathcore zvijezde u usponu THY ART IS MURDER, te japanska metalcore senzacija CRYSTAL LAKE.

CULT OF LUNA možemo dopisati na listu bendova koji ne nastupaju veoma često, pa nam je iz tog razloga posebno drago najaviti ih za iduće izdanje festivala. Jedan od albuma koji je na većini Top 10 lista za 2018. godinu je “You Won’t Get What You Want” benda DAUGHTERS, koji po prvi put dolaze u Jaromer, a neki od bendova koje ćete imati priliku gledati u avgustu su i GET THE SHOT, SLÆGT, TAPHOS i MANES.

Za kraj ove najave smo ostavili kultni THE OBSESSED, predvođene Scott “Wino” Weinrichom iz benda St Vitus.

Pročitaj i ovo:  Metal Fest Pro Rock Club Johnny je odgođen!