ISK slavi 19. rođendan uz podcast uživo i svirku

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Kulturni projekt Izvan Svake Kontrole ove subote (12. augusta) slavi 19 godina postojanja u Klubu AG.

Dvodijelna proslava počinje u 17 sati, prvom ikad “živom” epizodom podcasta Pank Trepezarija; autori Minel Abaz i Arnel Šarić će ugostiti novosadskog radijskog voditelja, muzičara i dizajnera Daška Milinovića, te snimati novu epizodu pred publikom.

Milinović je jedna polovica voditeljskog tandema Daško i Mlađa koji uređuje i vodi popularni jutarnji program Alarm u Srbiji. Ovo druženje će imati i humanitarni karakter jer će sve donacije biti proslijeđene organizatorima muzičkog festivala SAWA u Županji koji je ove godine otkazan zbog julskog nevremena, te je pretrpio značajne finansijske gubitke.

U noćnom terminu 12. augusta sa početkom u 21 sat u Klubu AG održat će se koncert sarajevskih grupa Fakat! i POPIK, uz specijalno gostovanje novosadskog Turbonegro tributea Anal Gestapo.

Fakat! je sarajevski trojac osnovan prije dvije godine. Dosad su objavili tri autorske numere kojima bezbrižno jedre morima proto i prvogeneracijskog punka, sa neizostavnim elementom YU-pank utjecaja.

POPIK je osnovan 2014. godine i u Sarajevu sviraju prvi put nakon godinu dana. Početkom augusta nastupili su na najstarijem balkanskom hardcore punk okupljanju, 31. izdanju Monteparadiso festivala u Puli kao jedini bend iz Bosne i Hercegovine.

Novosadski Anal Gestapo odaje počast legendarnom norveškom bendu Turbonegro. Ovo je najbliže što ćete ikada doći mraku Hankovih deathpunk snaga, osim ako ih niste gledali dok je Hank Von Helvete bio živ. Anal Gestapo čine ljudi koji su na ovaj ili onaj način oblikovali novosadsku scenu, muzičku i medijsku.

Cijena karte je 10 KM i mogu se kupiti na ulazu u klub. Organizaciju 19. rođendana ISK podržao je Tuborg.

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content