Intervju sa Bruceom Dickinsonom večeras u The Aebyssu!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Bruce Dickinson i Džemal Bijedić u studiju Radija Sarajevo (foto: Facebook)
Bruce Dickinson i Džemal Bijedić u studiju Radija Sarajevo (foto: Facebook)

U Sarajevo je prije tri dana sletio vokal britanske grupe Iron Maiden, Bruce Dickinson. Bila je ovo prva posjeta Sarajevu nakon dvadeset i jednu godinu. Podsjećamo, Bruce Dickinson je u decembru 1994. godine održao koncert u opkoljenom Sarajevu u koje je ušao iako mu UN nije mogao garantirati sigurnost. Ovaj koncert i značaj istog za jednu generaciju Sarajlija centralna je tema filma “Scream For Me Sarajevo” koji se snimao prošle i ove godine, a čije je snimanje završeno danas. “Scream For Me Sarajevo” bit će objavljen u televizijskoj i festivalskoj verziji 2016. godine u produkciji kuće Prime Time.

Raspored Brucea Dickinsona bio je pretrpan za vrijeme dolaska u Sarajevu. Novinar radijske emisije The Aebyss Džemal Bijedić je jedini bh. novinar koji je imao tu čast da intervjuiše Brucea Dickinsona.

Prvi dio radijskog intervjua bit će emitiran večeras od 21.00 na frekvenciji Radija Sarajevo u emisiji The Aebyss. The Aebyss slušajte na 90,2 fm ili putem web streaminga na http://www.radiosarajevo.ba

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content