Bruce Dickinson je opet u Sarajevu!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

dickinsonsa

Frontmen heavy metal grupe Iron Maiden, Bruce Dickinson, stigao je danas u Sarajevo sletivši na Međunarodnom aerodromu, prenosi N1. Ukoliko je suditi po slici objavljenoj na portalu N1, u Sarajevo se vratio i Trevor Gibson, šef osiguranja Brucea Dickinsona i njegove grupe za vrijeme posjete Sarajevu 1995. godine.

Upravo je koncert održan u BKC-u 14.12.1994. i dvadesetogodišnjica tog događaja centralna tema dokumentarnog filma “Scream For Me Sarajevo” koji se počeo snimati 2014. godine u produkciji kuće Prime Time. Za potrebe filma Sarajevo su prošle godine posjetili i nekadašnji članovi Bruceovog benda, bubnjar Alex Elena i basista Chris Dale. Ako se da zaključiti po riječima producenta Adnana Ćuhare objavljenih u Dnevnom Avazu, film će biti objavljen u televizijskoj i festivalskoj verziji.

Raspored Bruceovih aktivnosti i razlog posjete Sarajevu još uvijek nisu zvanično objavljeni, iako se da nagađati da je iznenadna i nenajavljena posjeta glavnom gradu upravo zarad nastavka snimanja dokumentarnog filma.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content