Humanity Delete – Never Ending Nightmares

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Na ovim stranicama je još početkom januara objavljen intervju sa Roggom Johanssonom, jednim od čelnih ljudi evropskog, ali i svjetskog death metala, koji nas svako malo obraduje nekim novim izdanjem. Humanity Delete doživio je uskrsnuće u 2012. godini, ali i prvi album “Never Ending Nightmares” kojeg je objavila i koji distribuira izdavačka kuća Dead Beat Media. Pošto je mnogo toga rečeno u samom intervju sa Roggom, a mnogo izdanja čeka na službenu recenziju na ISK WEB MAGAZINU, idemo se skoncentisati na činjenice i obnoviti gradivo.

“Never Ending Nightmare” je plod zajedničkog rada Rogge Johanssona koji je odsvirao sve instrumente (i programirao bubnjeve) i Jill Girardi, nekadašnje uposlenice Razorback Recordsa, a sada vlasnice Dead Beat Medie. Jill je bila zadužena za liričku stranu albuma koja je zaista specijalna i unikatna u svijetu današnjeg metala. Svi tekstovi inspirisani su lokalnim legendama i folklorom azijskih zemalja, te uz svaki tekst stoji i objašnjenje i značenje. Bit će to posebno interesantno ljudima koji se zanimaju za azijsku horror kinematografiju. Vrijedi spomenuti i specijalnog gosta na albumu, Lassea Pyykköa iz benda Hooded Menace koji je snimio nekoliko solo dionica u stilu Kerryija Kinga sa teškim mamurlukom, kako on sam kaže.

Što se tiče muzičkog djela, pored očiglednih utjecaja švedskog death metala, Rogga je ovaj put inkorporirao i podosta punk i crust punk utjecaja u samu muziku, te je sve poprilično punkerski orijentisano. Album proleti poprilično brzo i potpuno je dinamičan.

Suzdržat ću se od poređenja na velikoj skali. Ako “Never Ending Nightmares” uporedimo sa ostalim projektima Rogge, veoma lako ćemo izvući zaključak da je ovo jedno od njegovih najboljih muzičkih djela, u potpunosti vrijedno dobijanja nastavka u obliku drugog albuma. Ne split albuma, ne singlea, već novog albuma sa novim setom pjesama. Nadajmo se da će nas Rogga poslušati.

Pročitaj i ovo:  SAWA Fest 2022, prvi dan: Punk uzvraća udarac

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Humanity Delete
Ime izdanja: Never Ending Nightmares
Izdavač: Dead Beat Media
Godina izdanja: 2012
Website benda: https://www.facebook.com/HumanityDelete

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »