Geezer Butler: “Ovo je ‘najvjerovatnije’ posljednja turneja Black Sabbatha”

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Basista Black Sabbatha Geezer Butler dao je intervju za Chicago Sun Times u kojem je odgovarao na pitanja o aktuelnoj turneji i novom albumu “13”.

U intervjuu je izjavio da sve dok može svirati i to svirati dobro, da će nastaviti baviti se ovim poslom jer ga zaista voli, a kada ne mogne držati svoj standard, da će prestati. Također je izjavio da misli da je ovo najvjerovatnije posljednji put da svira, da je ovo posljednja turneja Black Sabbatha, ali da bend zvuči jako dobro u ovom trenutku.

Na pitanje zašto misli da bi ovo mogla biti posljednja turneja Sabbatha, Geezer odgovara da je postalo teško, da se o tome ne može lagati, da je star i da je teško izaći na binu svako večer kad ujutro osjećaš bolove koje prije nisi imao. Izjavio je da ne želi svirati zbog novca, da čovjek treba biti ponosan i da osjeća da dolazi do kraja svog puta u ovom poslu.

Tommy Iomi je dao intervju za web-stranicu CT.com u kojem je elaborirao mogućnost snimanja novog albuma, nasljednika albuma “13”. “To je pitanje koje je postavljeno nekoliko puta, zaista nemam odgovor na njega. Zbog mojih terapija [Iommiju je dijagnosticiran rak u januaru 2012, op.a.] ne mogu se obavezati u iduće dvije godine ili tako nešto. Jednostavno radim i prihvatam stvari kako dolaze”, izjavio je Iommi za CT.com.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content