Gama Bomb – Citizen Brain

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Bendovi kao što su Gama Bomb, Municipial Waste, Evile, Bonded by Blood mogu se komotno početi zahvaljivati Earache Recordsu što su vratili thrash u igru. Naravno, bez ovakvih bendova ta furka ne bi bila uskrsnuta, ali definitivno je Earache od svih svjetskih poznatijih metal kuća najviše vremena i truda uložio u promociju ovih bendova, što je po meni za svaku pohvalu.

Gama Bomb je još jedan od thrash sastava koje čine čuda od djece. Sve redom mladi momci, prosjek godina 20, nisu se ni rodili kada je thrash derao po kugli i bio najobožavaniji metal pravac (lijepa vremena). Njihova muzika se najlakše može opisati kao totalni hommage osamdesetima i thrash kultu – od muzike do tematike pjesama (zombiji, metal, katastrofe, stripovi, horror filmovi…). Ni traga nekim drugim žanrovima i utjecajima, nikakav intro, nikakav outro, nikakvo filozofiranje – čisto ubijanje ušiju sve dok krvave ne otpadnu sa glave!

Za razliku od kolega i Evilea i Bonded by Blooda, Gama Bomb ima prljaviju produkciju, što nas onda još više gura u 80te. Većina zamjerki koje sam ja pročitao na račun album Evile-a i Bonded by Blood-a nisu bilo očito recikliranje old school riffova, nego produkcija, tako da ako ste jedan od tih producentskih freakova, ovaj album bi vam mogao bolje leći. Meni je savršeno legao.

Mislio sam prvo napisati da Gama Bomb svira pravu muziku u pogrešno vrijeme, valjda da impliciram na to da bi bilo puno bolje po njih da su svirali u osamdesetima, ali sam shvatio da Gama Bomb svira pravu muziku u pravo vrijeme, jer je stvarno preko glave došlo sa kvazi thrash bendovima koji svako malo ubace koju baladicu. Thrash nije balada, thrash je razvaljivanje, a ovi momci to rade sjajno.

Pročitaj i ovo:  SAWA Fest 2022, prvi dan: Punk uzvraća udarac

Ma šta da vam pričam, kad sam vidio da se na albumu nalaze pjesme ”Zombie Blood Nightmare” i ”Return of The Technodrome” – to je za mene kupljen materijal odmah.

Možda jedan od najboljih thrash albuma nove škole od legendardnog Hazardous Mutationa Municipial Waste-a koji je ovo sve opet podigao i malo više proširio, ne propustite Gama Bomb, bend koji će vas odvesti tamo gdje nažalost Wellsov vremeplov zbog nepostojanja nikad neće :(

COVER:

INFO:

Ime benda: Gama Bomb
Ime izdanja: Citizen Brain
Izdavač: Earache Records
Godina izdanja: 2008
Website benda: www.myspace.com/gamabomb

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI