Ubi ga Billy ko zeca: Fugitive osvojio 20 festivalskih nagrada!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

fugitive

Fugitive, animirani film bosanskohercegovačkog producenta Adisa Kutkuta Billaina, je u manje od godinu dana od premijere osvojio 20 nagrada na međunarodnim filmskim festivalima.

Posljednje tri nagrade za Fugitive stigle su sa Miami International Science Fiction Festivala, gdje je Fugitive nagrađen u kategorijama “Best SciFi Animated Short”, “Best Soundtrack” i “Beacon Award”. Ove pobjede, uz nagrade ostalih festivala iz SAD-a, Taiwana, Holandije, Grčke, Španije, Turske i Bosne i Hercegovine, čine Fugitive jednim od najnagrađivanijih filmova bh. kinematografije.

billain, fugitive

“Ovim filmom smo promijenili percepciju bh. kinematografije u domeni sci-fi i akcijskog filma i izašli iz okvira koji su dosad ograničavali BH autore. Veliko hvala partnerima  filma, kompanijama Symphony, FL Studio i Kilohearts, te saradnicima i prijateljima bez kojih ne bismo bili ovdje gdje jesmo”, izjavio je Adis Kutkut Billain koji je pored režije i scenarija zaslužan i za dizajn zvuka u filmu.

Fugitive bi uskoro mogao zaigrati i na platnima globalnih filmskih epicentara Sundance, Austin Film Festival i Cannes Shorts, gdje se nalazi u procesima selekcije. Film je moguće pogledati na Vimeo On Demand servisu.

billain summons

Billain ne posustaje i na poljima muzičke kreacije; sarajevska publika će ove subote, 27. maja, u klubu Trezor imati priliku biti dijelom trećeg izdanja Billain Summons serijala. Billain Summons je niz muzičkih događaja na kojima se Billainu pridružuju vrsni majstori zvuka, neki od najboljih producenata i DJ-ejeva aktivnih na sceni danas. Treći Billain Summons posvećen je regionalnim imenima, pa će u Trezoru pored Billaina svirati Zlijay i Codex, vlasnik izdavačke kuće Metnem.

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content