Ubi ga Billy ko zeca: Fugitive osvojio 20 festivalskih nagrada!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

fugitive

Fugitive, animirani film bosanskohercegovačkog producenta Adisa Kutkuta Billaina, je u manje od godinu dana od premijere osvojio 20 nagrada na međunarodnim filmskim festivalima.

Posljednje tri nagrade za Fugitive stigle su sa Miami International Science Fiction Festivala, gdje je Fugitive nagrađen u kategorijama “Best SciFi Animated Short”, “Best Soundtrack” i “Beacon Award”. Ove pobjede, uz nagrade ostalih festivala iz SAD-a, Taiwana, Holandije, Grčke, Španije, Turske i Bosne i Hercegovine, čine Fugitive jednim od najnagrađivanijih filmova bh. kinematografije.

billain, fugitive

“Ovim filmom smo promijenili percepciju bh. kinematografije u domeni sci-fi i akcijskog filma i izašli iz okvira koji su dosad ograničavali BH autore. Veliko hvala partnerima  filma, kompanijama Symphony, FL Studio i Kilohearts, te saradnicima i prijateljima bez kojih ne bismo bili ovdje gdje jesmo”, izjavio je Adis Kutkut Billain koji je pored režije i scenarija zaslužan i za dizajn zvuka u filmu.

Fugitive bi uskoro mogao zaigrati i na platnima globalnih filmskih epicentara Sundance, Austin Film Festival i Cannes Shorts, gdje se nalazi u procesima selekcije. Film je moguće pogledati na Vimeo On Demand servisu.

billain summons

Billain ne posustaje i na poljima muzičke kreacije; sarajevska publika će ove subote, 27. maja, u klubu Trezor imati priliku biti dijelom trećeg izdanja Billain Summons serijala. Billain Summons je niz muzičkih događaja na kojima se Billainu pridružuju vrsni majstori zvuka, neki od najboljih producenata i DJ-ejeva aktivnih na sceni danas. Treći Billain Summons posvećen je regionalnim imenima, pa će u Trezoru pored Billaina svirati Zlijay i Codex, vlasnik izdavačke kuće Metnem.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content