Frontmen Saint Vitusa deportovan iz Norveške zbog JEDANAEST grama metamfetamina

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Scott_Weinrich_-_Wino

Metamfetamin nije izmišljotina iz serije Breaking Bad, već opasan narkotik koji u zadnje vrijeme uživa suludo visoku popularnost među muzičarima. Nakon bubnjara AC/DC-ja Phila Rudda koji je uhapšen zbog posjedovanja marihuane i kristalnog meta, te zavjere za planiranje ubistva (optužbe za zavjeru su kasnije odbačene zbog nedostatka dokaza), novi šok je danas zadesio rock’n’roll scenu.

U popodnevnim satima, legendarni američki doom metal bend Saint Vitus napisao je na svojoj Facebook stranici da je njihov vokal Scott Weinrich poznatiji kao Wino deportovan iz Norveške, u kojoj se bend nalazio u sklopu njihove evropske turneje.

Po riječima grupe, deportacija je izvršena zbog posjedovanja ilegalnih supstanci.

Norveške novine NRK naknadno su otkrile da je ilegalna supstanca u pitanju – metamfetamin, i to čitavih jedanaest grama koje je granična policija otkrila za vrijeme rutinske kontrole u Scottovom prtljagu.

Wino je deportovan u Sjedinjene Američke Države, a kakve će pravne posljedice imati njegovo posjedovanje ovog narkotika, ostaje da se vidi.

Saint Vitus će ostatak turneje završiti kako je planirano, a mjesto Wina pjevat će gitarista Dave Chandler.

Scott Weinrich Wino se i ranije borio sa ovisnošću, a neki od narkotika koje je konzumirao bili su LSD, amfetamini,  marihuana, te razni lijekovi.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI