Fondlecorpse – From Beyond The Crypt

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ovaj album mi je već dugo vremena u playeru i napokon sam uhvatio vremena da napišem kratki osvrt na njega. Ovo nije klasični album već skupina pjesama sa više izdanja, a kao bonus dobijete i četiri snimke sa probe Fondlecorpsea.

Odmah ću da napišem ono negativno o albumu, s tim što je negativnost ovog albuma postoji/ne postoji zavisno od ukusa i preferenci pojedinca. Evo o čemu se radi: na ovom albumu mjesto bubnjara roka ”nakucani” bubanj. Nekome će to odmah zasmetati, meni recimo ne smeta jedne sekunde.

Sad kad smo tu jednu negativnost (opet, negativnost nekome da, nekome ne) skinuli sa dnevnog reda, idemo dalje na pozitivne tačke ovog albuma…odakle početi? Ovo je čistokrvni old school death metal sa inspiracijom iz horror filmova, tako da očekujte krv, nasilje, krv, nasilje, krv i nasilje upakovane u zle i mračne riffove, growl i scream vokale i bas koji nevjerovatno baca na album ”Promise” benda Massacre (iako generalno ovaj album metalci preziru, kao recimo Swansong benda Carcass, meni je album GENIJALAN!), što je po meni zakon stvar. Dodajte na to sve i količinu filmskih sampleova i to vam je to, zabava za sitne sate kad vam nestane snage u očima da gledate Dawn of The Dead, ali još imate uši za kasapljenje.

Pjesme su catchy, aranžmani su dobri i jednostavno – ne smaraju, tako da album možete poslušati par puta zaredom bez straha da vam dosadi.

Na kraju krajeva, kad ste vidjeli da je Razorback Records distribuisao nešto što je ispod granice natprosječnog?

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Fondlecorpse
Ime izdanja: From Beyond The Crypt
Izdavač: Posercrusher Records
Godina izdanja: 2005
Website benda: www.fondlecorpse.nl

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content