Fondlecorpse – Blood And Popcorn

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Fondlecorpse je bend iz Holandije čiji će vam članovi, ako ikad budete imali priliku da razgovarate sa njima o filmovima i počnete pričati o horrorima koji su snimani od 2000. godine bez ikakvih problema reći da možete odjebati jer ste još jedan štakor na underground sceni.

Kakve horror filmove vole, takvu muziku i sviraju – old school, prljavo, brutalno i ZABAVNO. Na MCD-u ”Blood and Popcorn” nalazi se 5 pjesama tematski direktno isnpirisanih horror filmovima 70tih i 80tih godina. Ljubitelji bendova kao što su Bloodfreak, Impetigo, Frightmare ili recimo, Denial Fiend, znat će o čemu pričam.

Žanrovski, bend je najlakše staviti u okvire old school deathgoregrind zvuka sa dosta thrash utjecaja i NIMALO modernog utjecaja. Meni najdraža pjesma sa ovog izdanja je ”Halloween, The Night He Came Home”, pjesma koja počinje sa audio sampleom iz prvog, ORIGINALNOG (jebeš remake!) Halloweena kada Donald Pleasance (kojem je i posvećena pjesma, kao i preminulom Moustaphi Akkadu) govori šerifu o svom prvom susretu sa Micheal Myersom. Poslije introa koji me naježio i natjerao da odmah upalim film i pogledam ga u jednom dahu slijedi sjajan gitarski uvod – gitara prži legendardnu Carpenterovu temu iz Halloween, i ja tu skačem iz stolice i počnem da ko lud vrištim, jer OVO je DEATH METAL, a ne kolažni program ala Deeds of Flesh (hvala, Libijac :))

Produkcijski, sviđa mi se nekoliko stvari – prvo, riješili su se ritam mašine, na bubnjevima je luđak koji se zove Paul Beltman i momak zna svoj posao. Dato je dosta prostora i bas gitari i bas dionicama basiste Mathijska Brussaarda koji ima neodoljivu želju da svaku pjesmu zasosi sa malo dovrog groove zvuka koji NIJE moderan, nego koji fali death metal danas, dakle, bas dionice jednostavno nose sve na svojim leđima, i zato ja producentu djela i basisti nimalo ne zamjeram. Gitara Basa Brussaarda standardno dobra, distorzirana, pomalo prljava, stara škola. Goregnome, vokal benda, definitivno ne izmišlja toplu vodu, ali svojim duplim niskim i visokim vokalima koji često služe kao duplex jedan drugom dočarava nam kako je kada otvoriš malu pletenu košaru, a iz nje ispadne Belial iz filma ”Basket Case” i progrize ti glavu – ti umireš, a mozak curi po podu…Nema pitchsfiftera, efekata, gluposti, i kao što sam Goregnome kaže u bookletu – REAL MEN TRAIN REAL VOCAL CHORDS!

Pročitaj i ovo:  Osamnaest godina Izvan Svake Kontrole: Zauvijek glasni

Sa pet sjajnih pjesama koje odišu old schoolom, ovo je izdanja koje je audio horror, upakovano u sjajne radove Putrida, Geyera i Zornowa (zato se i kupi original, gospodo!). Album koji je meni među Top 10 2007. godine. Poslušajte i shvatit ćete zašto…brutalni Suffo klon fanovi – odjebite!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Fondlecorpse
Ime izdanja: Blood And Popcorn
Izdavač: Razorback Records
Godina izdanja: 2007
Website benda: www.fondlecorpse.nl
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »