Erupted – In The Grip of Chaos

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Sudeći po promotivnim slikama benda, Erupted čini zaista mladi momci koji su se uhvatili teškog zanata: sviranja death metala koji u osnovi ima švedski zvuk, ali sa dodacima.

“In The Grip of Chaos” nikako da prevali. Slušam ga već nekoliko mjeseci i ne znam da li mi se sviđa ili ne. Kada bih nabrajao dobre stvari vezane za ovi debitantsko ostvarenje, rekao bih da je analogija dobijena u zvuku snimanjem ritam sekcije na traku zlata vrijedna jer cijelom albumu daje prelijep prljavi osjećaj, album je tako divno neočišćen da se komotno može staviti u neku zagubljenu kutiju na kojoj piše demo trake iz devedesetih. Ovo je možda i najveća snaga albuma, a neću biti zao pa reći i jedina, to ćete sami zaključiti.

Erupted je uspio da umiksa švedski zvuk sa određenim elementima američkog death metala (pada mi na pamet Autopsy u ovom trenutku), ali sve to tu i tamo, ništa konkretno. Suštinski, kada sve saberemo i oduzmemo, “In The Grip of Chaos” je evidentan primjer dobre ideje i namjere, ali loše realizacije iako se kročilo u tom smjeru.

Kako god, nekako nisam izgubio nadu jer vjerujem da će u jednom trenutku, možda već na sljedećem albumu Erupted okrenuti brod u pravom smjeru.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Erupted
Ime izdanja: In The Grip of Chaos
Izdavač: Abyss Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://erupted.get-ctrl.com

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content