Dusk – Dead Heart Dawning

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

And now something completely different – i odlično, pored svega! Bend Dusk dolazi iz Pakistana, i pri kraju 2006. godine objavili su u vlastitoj produkciji MCD nazvan ”Dead Heart Dawning”. Ono što mogu reći za ovo djelo od četiri kompozicije se može svesti u jednu jedinu riječ – predivno! Melanholija, tuga, nada, želja, život, smrt, emotivno, jako i potresno, sve to se nalazi na ovom CD-u, koji počinje sjajnom instrumentalom kojoj je podloga, ako nisam pogriješio – tarabuk! Poslije uvodne stvarke ”When The Mirror Speaks” kreće doom/death sahrana koja će zakopati upravo nas, slušatelje ovog MCD-a.

Ono što je karakteristično za ovaj MCD i bend Dusk je da se unosi dosta inventivnosti u čitav projekt, pa recimo, nešto jako, jako zanimljivo je boja glasa vokala Babara Shaikha, ujedno i osnivača benda, kao i njegov stil pisanja – Babar je, koliko sam shvatio, pisac po profesiji, što se i vidi iz njegovih dubokih i smislenih tekstova, dakle, zaboravite na svakakva blebetanja needukovanih budala, ovo je čista poezija sa teškom riffažom, i usudio bi se reći, pod utjecajem Black Sabbatha, čija je i ideologija i image inspirisala Babara za osnivanje Duska.

Produkcija, album je čist, ali ne na način da vas nervira – digitalna produkcija nije isčistila atmosferu, što je jako česta greška producenata mračnijih albuma. Ovo je jedno sjajno doom death metal djelo koje mogu slobodno preporučiti svima, ma koliko to vama isklišejizirano zvučalo, jer ima sve elemente koji zadovoljavaju široke metalne mase.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Dusk
Ime albuma: Dead Heart Dawning
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.duskhorde.com
Recenzent: Sharan

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content