Deicide – The Stench Of Redemption

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Znam   da su mnogi od vas bili skeptični po pitanju novog Deicide albuma znajući da su braća Hoffman prognana iz banda, ali ljuuudi, nova postava je učinila čuda za ovaj band.

Načinjeno je par koraka naprijed od 2004 godine, i meni, izvanrednog Scars of the Crucifix albuma. Grupi se pridružo bivši gitarista Cannibal Corpse-a Jack Owen, koji je sada stalni član banda i gitarista Vital Remains-a, Dave Suzuki, koji se vratio u Vital Remains, pa je ubrzo na njegovo mjesto uletio Ralph Santolla (ex- Death, Iced Earth).  Dakako, o kvalitetima “novih kolačića” ne postoje sumnje, ali cijelo vrijeme se povlačilo pitanje da li oni mogu da se uklope u Deicide stil!?

Deicideov osmi studijski album The Stench Of Redemption prvi je album urađen u ovoj postavi i stoji kao najsjajniji projekat od 1995 godine, kada je snimljen Once Upon The Cross. Očigledno da je druženje sa gospodom Owen I Santolla pridonijelo tome, ali ipak, dva nova čovjeka su skoro pa “nov” band.

Nepotrebno je naglašavati da je album istinsko Deicide ostvarenje, sa izuzetnim Glenom na vokalu, ali ono što treba dodati je da su gitare ovaj put bolje nego ikad. Ustvari, srž ovog albuma leži upravo u tim gitarama.

Skoro pa se čini da Deicide ide starim stopama ali već u 90-oj sekundi melodični riffovi uvode nas u novi, pomlađeni Deicide sto je svježa promjena. I kao sto sam to već rekla, The Stench Of Redemption je melodičan, ali ništa manje brutalan album. Owen i Santolla su otpuhali braću Hoffman. Doslovno. Poznavaoci Cannibal Corpse zvuka primjetit će sličnost na Never to Be Seen Again, ali i to kako Owen savršeno drži korak sa Santollom u njegovoj brzini i melodiji. Što se bubnjeva tiče, dosta blasta, duplih papa i jednostavno dobrog zvuka. Ništa briljirajuće i originalno, ali jako dobro izvedeno.

Tekstovi su I dalje isprana anti-hrišćanska naglabanja od strane “Mr. Satan Himself” Glena Bentona, ali dobro, to je taj detalj. Činjenica.

Najzad, The Stench Of Redemption je osvajajući Deicide udarac. Tipično blasfemičan album, bez tragova modernih elemenata. Album pun Bentonove mržnje prema hrišćanstvu čini se da je dosegao vrhunac na kojem je ovaj band trebao biti već davno. S naslovima poput Homage for Satan, Crucified For The Innocence, Not Of This Earth i The Lords’ Sedation ovaj album je na pravom putu da postane Deicide klasik.

Ipak, bez obzira koliko to kontroverzno zvučalo, možda malo više tehničkih trikova bi učinilo ovaj album mnogo lakšim za slušanje.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Deicide
Ime albuma: The Stench of Redemption
Izdavač: Earache Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.deicide.com
Recenzent: BurningWitch

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content