Deer in The Headlights, Black Sails i Dispro večeras u Sarajevu!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Art Kino Kriterion večeras će ugostiti tri sjajna benda koji stižu po prvi put u Sarajevo. Koncert će se održati u organizaciji SMF Promotionsa i BHxHC Bookinga.

Mračni hardcore banjalučkog kvinteta Deer In The Headlights nije mogao dugo ostati skriven u podrumu; prvo su iznenadili sve sa demo izdanjem sa pet pjesama u februaru 2011. godine, odsvirali zavidan broj evropskih svirki, da bi onda ostvarili ono o čemu većina manjih bh bendova sanja: izdali su 12” vinil izdanje, split album sa srbijanskim bendom Reflections of Internal Rain u izdanju banjalučkog indie labela Good Samaritan Records. Deer In The Headlights nije stao samo na tome – nakon još nekoliko svirki uslijedila je evropska turneja te još vinil izdanja: učešće na Orchid Tribute LP-ju i 7″ split albumu sa hrvatskim bendom Black Sails!

Splitska crust/noise/punk grupa Dispro, mini pakao na zemlji, bijesno kopile Convergea. Jedan od najaktivnijih splitskih underground bendova u posljednjih nekoliko godina, dvije evropske turneje, jedan demo i album “Under The Flag Of Deception”, pun d-beat ritmova i adekvatnog vrištanja.

Nakon poprilično čestih žanrovskih preokreta, 7″ split izdanjem sa Deer In The Headlights i priličnim brojem svirki na domaćem i stranom terenu, Black Sails nam dolazi u goste! Očekuje vas žestoka svirka i dosta haotičnih antiritmova od strane ovog zagrebačkog HC/punk kvarteta, a obavezno pazite da ne nagazite vokala na podu.

Ulaz na večerašnji koncert je 8 KM, a organizatori napominju da zbog redovnog programa Art Kina Kriterion, koncert neće početi prije 22 časa.

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Prethodni članakSubspecies
Naredni članakSuture – Skeletal Vortex

SLIČNI ČLANCI