Death By Stereo – Death For Life

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Bend Death by Stereo nam dolazi iz Amerike i ovo je meni prvo njihovo izdanje koje slušam. Mislio sam da su neki novi mladi bend i da im je ovo debi izdanje, ali čini se da nisu…Iza sebe imaju još nekoliko albuma sa čijim su dobrim melodijama sakupili lijepu bazu fanova.

”Death for Life” je njihovo zadnje izdanje, i iako je izašlo na ljeto ove godine, recenzija stiže tek sad, ali šta da vam kažem, bolje ikad nego nikad, jedva stižem pokriti (i ne uspijevam, da se razumijemo) sve što izađe. Hvala Zo-u iz benda Ormus na ustupljenom albumu.

Kao prvo, ovo nije album koji ću slušati svaki dan, u svakom momentu, ovo nije jedan ”Hell on Earth” ili ”An Answer Can Be Found” koji će mi odgovarati u svakom stanju. Ovo je album za koji morate biti raspoloženi na određeni način, i pored svega ne biti zadrti prema eksperimentisanju, što je jedna od glavnih osobina ovog benda.

Album počinje tipičnim skandiranjem publike koja u ovom slučaju izvikuje ime albuma, onda čujemo zvuk kopčanja gitare na pojačalo, i tu počinje rokačina. Redaju se pjesme, izmjenjuju se riffovi, uletjela je i jedna baladica, ali se po meni savršeno uklopila u cjelini na sredini albuma.Nećete se moći začuditi koliko je ovaj bend, i ponekad, moram priznati, čak i u neukusnoj mjeri, zamiješao metal, punk i HC, sa jako jasnim laganim dodirima Nu Age-a.

Da vam ne pametujem previše, ovaj album ćete ili slušati ili ne. Mislim da on u BiH neće naići na baš preveliki odziv publike, jer nije zakucan za jednu osnovu oko koje se vrti publika, već svojim eksperimentisanjem predstavlja nešto novo za našu publiku, ali, jebiga…publika odlučuje šta valja, a šta ne valja, a ti se, recenzente, poklopi…

P.S. ”Forever and a Day” je meni jedna od najboljih balada koje sam ikad čuo!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Death By Stereo
Ime albuma: Death For Life
Izdavač: Epitaph
Godina izdanja: 2005
Website benda: www.deathbystereo.com
Recenzent: Sharan

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content