Darkthrone – Too Old, Too Cold EP

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Darkthrone se vratio! Neko viče ”jupi!”, neki su skeptični, a neki se ni ne obaziru. Nezvanično najcrnji black metal band, bend čije je ime jednako pojmu ”black metal” izdao je novi EP, pod nazivom ”Too Old, Too Cold”, koji je najava predstojećem albumu koji izlazu u februaru pod nazivom ”The Cult Is Alive”. Sada, ako pomislite da je ovo još jedno grim, necro izdanje, slobodno sami sebi šamar opalite, jer je Darkthrone postao…rock’n’roll band!

Četiri pjesme, u najboljem maniru Motorheada i Venoma, leći će vam stvarno sjajno ako ste ljubitelj prljavog i sirovog rock’n’rolla. Uvodna ”Too Old, Too Cold” pokazuje nam da je Darkthrone pokazao srednji prst komercijalizaciji, pokazao srednji prst metal sceni, pa kvragu, pokazao je srednji prst i čitavoj necro, grim sceni.

Meni najdraža pjesma, pored već spomenute uvodne je ”Graveyard Slut”, na čijem sam refrenu jednostavno plakao od smijeha. ”Graveyard Slut / Graveyard Bitch…” su riječi koje će vam se poput najfinije pop melodije usaditi u glavu, i zateći ćete sami sebe kako pjevate u trolejbusu, tramvaju, dok hodate prema Akademiji da ispijete još jedno Mostarsko…

Iskreno, ovo je moje prvo Darkthrone izdanje, koje slušam u komadu, a i prvo koje mi se u potpunosti sviđa. Mogu vam ga još opisati kao Motorhead sa ”zrnasto-šuškavom” produkcijom koja je tipična za black metal bendove (undegrounda).
Jednostavno, efektno, zarazno – novi EP Darkthronea se može recenzirati sa samo ove tri riječi. Čekamo album, i ako bude u ovom stilu, ne gine mu desetka.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Darkthrone
Ime albuma: Too Old, Too Cold EP
Izdavač: Peaceville Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.darkthrone.no
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content