Brutal Assault 2022 – Sólstafir, Skepticism i osam novih underground bendova

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Jedna praksa koja izdvaja Brutal Assault od drugih festivala ovog tipa, je da svake godine ima za cilj otkriti i dovesti nove i(li) nekonvencionalne bendove iz domena underground kulture.

Današnja najava je upravo takva – radi se o izvođačima kojima će ovo biti premijerni nastup u tvrđavi Josefov, a nekima čak i prvi internacionalni nastup.

Ipak, najavu ćemo započeti “povratnicima” u Jaromer, islanđanima SÓLSTAFIR i kultnim doomerima iz Finske, SKEPTICISM.

Kada već govorima o Fincima, ORANSSI PAZUZU predvodi listu bendova koji će premijerno nastupiti na Brutal Assaultu ovog avgusta. Tu su i indijski BLOODYWOOD koji svira kombinaciju folk i nu-metala , neumoljivi PUPIL SLICER, kao i brutalni CARNATION iz Belgije. SLOPE sa sobom donosi svoj crossover hardcore zvuk, holandski DOOL svira psihodelični, okultni rock and roll, dok sa druge strane, David Makó, poznatiji kao THE DEVIL’S TRADE, za svoju Brutal Assault premijeru planira nastupiti kao puni bend.

Za kraj ove najave, nastup na jubilarnom dvadeset i petom Brutal Assault će biti prvi internacionali nastup za THY CATAFALQUE.

Ulaznice možete nabaviti na www.brutalassault.cz/en/tickets

Više informacija o Brutal Assault festivalu možete naći klikom na oficijelni sajt www.brutalassault.cz, te Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI