Hellfest 2022 – Nova nada

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Organizatori francuskog Hellfesta danas su objavili par novih informacija vezanih za održavanje petnaestog, već dva puta pomjeranog, jubilarnog izdanja jednog od najvećih rock and roll okupljanja na svijetu.

Kao što sigurno možete pretpostaviti, organizacija ovog izdanja (kao i većine festivala u protekle dvije godine) pod trenutnim okolnostima poprilično liči na igru ​​muzičkih stolica.

Informacija koja je krajem prošle godine objavljena iz tabora benda Faith No More, o otkazivanju svih live nastupa za 2022., nažalost ostavlja prazno mjesto jednog od headlinera na Hellfestu, koje su organizatori najavili popuniti u aprilu.

No mukama organizacije nikada kraja, pa su tako svoje nastupe primorani otkazati The Wildhearts, Powerflo, Obituary, 3Teeth, Belzebubs, Numenorean, Of Mice & Men, Justin(e), Legion of the Damned, Hatebreed i Crowbar.

🤘A NEW HOPE 🤘

Za kraj loših (ili dobrih, kako već gledate na situaciju) informacija – Avenged Sevenfold je zbog pomjeranja rute turneje otkazao nastup na Hellfestu, ali festival najavljuje da će umjesto njih GOJIRA zatvoriti Mainstage 1 prvog vikenda, što će ujedno biti njihov jedini evropski festivalski datum.

Uprkos svim problemima, organizatori poručuju da su dali sve od sebe da pronađu alternative za otkazivanja, te ovom prilikom najavljuju trideset i dva nova benda!

● MAINSTAGE 1 i 2: A Day To Remember, Steve Vai, Skillet, Mammoth WVH, Ferocious Dog, The Last Internationale, Dead Heat, Fauxx, Titan, Stengah

● WARZONE : Comeback Kid, Sick Of It All, GBH, August Burns Red, Les Sherriff, Incendiary, Mordred

● VALLEY : Jerry Cantrell, Monkey3, The Vintage Caravan

Pročitaj i ovo:  Zvuk nostalgije: Nintendochord predstavlja album u Klubu AG

● ALTAR : Obscura, Necrophobic, Memoriam, Hour of Penance, Fractal Universe

● TEMPLE : Sòlstafir, 1349, The Ruins of Beverast, Cân Bardd, Portrayal of Guilt, Lili Refrain

Oficijelna stranica festivala, www.hellfest.fr apdejtovana je novim informacijama, te ovog ponedeljka od 18 sati kreće rezervacija Easy Camp festivalskih ormarića.

Za kraj, otvoren je i zvanični Hellfest Discord

Hellfest, smješten u mjestu Clisson u regiji Pays de la Loire na zapadu Francuske, održaće se tokom dva vikenda ove godine – od sedamnaestog to dvadeset i šestog juna.

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content