BL BOOM slavi prvi rođendan, časti kompilacijom bh. bendova

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

vehemence1

Taman kad smo počeli ponovo kukati kako mladi naraštaji ne rade ništa po pitanju osnivanja novih promotivnih snaga u Bosni i Hercegovini, iznenadio nas je banjalučki BL BOOM, zasad neregistrovana udruga mladih ljudi koja ima tendenciju da se pretvori u zakonski regulisanu asocijaciju čija će osnovna funkcija biti promocija kulture i alternativne umjetnosti u Bosni i Hercegovini. Njihov dosadašnji projekat je veoma ozbiljan rad na portalu BlBoom.com koji svaki dan bilježi sve veću posjećenost.

Kako bi proslavili godinu dana postojanja, BL BOOM je na jednom mjestu okupio dvadeset i četiri benda iz cijele Bosne i Hercegovine. Mjesto se zove Bandcamp, a skup nosi naziv “Vehemence Compilation: Volume I”. Projekt sabiranja ove kompilacije zapravo označava početak djelovanja novog ogranka BL BOOMA – BL BOOM Records.

“Cilj ove kompilacije, a i BL BOOM RECORDS projekta jeste da predstavi domaću alternativnu muzičku scenu na što bolji i ljepši način, ali ne samo našoj javnosti već i ostatku svijeta. Iz tog razloga je kompilacija dobila ime na engleskom jeziku. Sama riječ VEHEMENCE znači žestina, imenica koja najbolje opisuje sabrane pjesme na ovom izdanju kompilacije.”, poručuje ekipa BL BOOMa.

Na kompilaciji su svoje mjesto našli sljedeći bh. bendovi: Brainswitch, Misery Crown, Essence of Black, As I Fall, XEPER, My Last Suicide, Festival of Mutilation, Life And Death, Cornix, Dozër, Uvijek Drugi, POPIK, 95th Division, Statement of Hate, Salvation, Nula Plus, Perishment, Violent Aggressor, Hetrem, Disparity, Man Down, Flintstoners, Mother’s Chainsaw i Benefit.

Kompilacija se može skinuti na Bandcamp profilu, ali je moguća i dobrovoljna donacija – sav prihod će biti raspoređen među bendovima sa kompilacije, dok će BL BOOM zadržati pet posto. Što se nas tiče, sasvim pošteno u odnosu na odrađeni posao.

Pročitaj i ovo:  Sjećanje na Zlaju: Kontra objavila singl "Put bez povratka"

U planu je i drugo izdanje Vehemence kompilacije koje bi trebalo ugledati svjetlo dana i tamu noći naredne godine.

Poslušajte “Vehemence Compilation: Volume I”!

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI