Bezdan – Of Visions and Voyages

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Zastrašujuće ekstremno izdanje nam dolazi iz hrvatskog podzemlja. Jednostavno, stroga tradicionalna death metal škola je ono što je prvo u planu.

Izdanje započinje dionicama sa naglašavanjem koje vuče na Merciless rifologiju, te stvara  napetost dok čekate brutalnu salvu rifova. Na trenutak sam znao pomisliti da slušam Petera  Stjärnvinda na bubnjevima.
Niti u jednom aspektu svirke nema tehničkog preseravanja i furke skrnavljenja superpreciznim blast beatovima i duplim kickom. Pored uboda u samu srž onoga što pravi metal jeste i što treba biti, dodajte tremolo skičanje i silovanje gitara gdje dobijate za rezultat apsolutni užitak koji će znati cijeniti svaki zagriženi ljubitelj stare dobre škole ekstremnog metala.

Kao najugodnije iznenađenje su tegobne Hellhammerovske dionice koje su uklesane u pravim trenucima. Izdanje je realna vizija toga kako bi Merciless zvučao da je nastao na ovim prostorima!

“Of Visions and Voyages” zahtijeva maksimalno poštovanje svakog ko svira ili sluša nešto približno opisu punokrvnog metala.

Bezdan – Of Visions and Voyages
2014 / samoizdanje
Website benda

Džafer Bavčić
Džafer Bavčićhttp://www.izvansvakekontrole.com
Džafer, čelična pesnica ISK kolektiva. Ne pristaje na kompromise ni u životu ni u metalu. Upozorenje: ekstremni metal izaziva ekstremna mišljenja, moguće je da vam se neće svidjeti. Upravo zato se nama sviđa!

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI