Beyond Description – Proof of The Truth

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Malo je reći da sam se iznenadio kada sam prije nekoliko sedmica u svom poštanskom sandučetu ugledao pošiljku iz Japana adresiranu na ISK. Nemojte me krivo shvatiti, ISK je već dobijala pošiljke iz svih dijelova svijeta, ali ovo je bila prva iz tako daleke zemlje koja je stigla na kućnu adresu (nemamo firmu, šta ćemo).

A u pošiljci obilje press materijala i novi album japanskog benda Beyond Description, album koji se zove “Proof of The Truth”. Za sve vas koji niste upućeni u postojanje i rad ovog japanskog sastava, reći ćemo da su Beyond Description formirani 1988. godine, japanski su bend ukoliko to još niste skontali i sami, iza sebe imaju hrpu split izdanja, što je veoma popularan format izdavanja u rock’n’roll podzemlju, kao i tri cjelovečernja albuma.

Album “Proof of The Truth” je stigao nakon sedmogodišnje pauze, njegov prethodnik je objavljen 2004. godine. Šta se dešavalo u međuvremenu, to niko osim prijatelja iz Nippona ne zna, ali novi album je definitivno ubojit! Nećemo dizati bezveznu pompu, ali evo šta se zapravo nalazi na ovom komadu diska; kada umetnete disk u player, lansirani ste u svijet devet super-brzih thrash/crossover hitova u stilu bendova kakav je Dirty Rotten Imbeciles. Dodajte tome i Slayer (sve je to u pet deka), a ima tu i momenata Exodusa.

Ono što je fantastično na ovom albumu je činjenica da Beyond Description još uvijek misli da je 1988. godina i to ne da im ne možete oprostiti jer se nema šta oprostiti, već ćete ih voljeti zbog apsolutnog poricanja ičega modernog u njihovom metal izrazu. Hardcore, punk, thrash metal, crossover, kako god zvali ovaj sjajni žanr, BD ga svira perfektno.

Pročitaj i ovo:  Plazm, Smrdljivi Martini i Prater: Razbijanje monotonije i drugih očekivanja

O produkciji neću ni počinjati jer je predobra, imam osjećaj da je album šetač po žici koji balansira između sirovog živog snimka i fine, tople, analogne studijske produkcije.

Majstori, ne mogu ih se naslušati!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Beyond Description
Ime izdanja: Proof of The Truth
Izdavač: Crimes Against Humanity Records
Godina izdanja: 2011
Website benda: http://www.myspace.com/bdjapan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI