Atsphear – New Line System

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Kada bend lijepo komponuje muziku, pa je onda lijepo i snimi, pa je savršeno producira, i na kraju nabaca nekih tonu i pol šlaga na tortu dajući kompletan album na besplatan download – takav bend od mene može dobiti samo pohvale.

A zašto mene ovo podsjeća na In Flamese? Hm…Odgovor je jednostavan, madridski Atsphear vuče inspiraciju iz bogate Gothenburške scene, ne izmišlja toplu vodu, već radi po već ustaljenim principima. I iako je ovaj album kopija (nemamo šta sad lagati okolo) gothenburškog stila, ipak je sjajno odsviran, i upravo zbog toga nemam nikakvo pravo da se žalim.

Melodic death kakav Atsphear gaji poznat nam je već od ranije. Bend je ipak sačuvao jednu određenu dozu svježine u svojim pjesmama, koje kako se redaju na vašoj playlisti, ako iole obratite pažnju na njih, ne mogu, a da vam ne uđu u uho. To je zamka melodije, htjeli mi ili ne, ona postaje dio nas, a Španci je imaju na bacanje.

Album je tekstualno ono što vjerovatno očekujete – metaforičko posmatranje situacija oko nas. Produkcija je savršena, i tu se nema više ništa daodati, sve je na svom mjestu, čisto i lijepo, savršeno za jedan melodic album. Svaka čast svima koji su učestvali na produciranju albuma, ali ova stavka daje albumu takvu jačinu da ćete ga posluati do kraja, barem ako ništa, onda zbog sjajne produkcije.

Neke ljude kojima sam pustio ovaj album nervirala su dva glasa na pjesmama, jer je jedan tipični melodic deathovski, ma mrtvi In Flames, a drugi je onako više – dramski. To je nekim ljudima zasmetalo, meni iskreno nije, tu vam dakle nemam šta reći, ili će vam se svidjeti ili ne.

Pročitaj i ovo:  Eternal Flame Festival intervju: Last Drop (Doboj)

Burek ostaje burek, to je poruka ove recenzije, može biti slagani, ili u zvrku, ali još uvijek je od mesa. Gdje god da svirate melodic death, nek on ima samo sekundu švedskog, to je to. I taj zvuk ili volite ili ne.

Na kraju, idite na www.atsphear.com i downloadujte kompletan album. Par megabajta gore-dolje vas neće ubiti, a mogli bi otkriti jedan solidan novi bend.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Atsphear
Ime albuma: New Line System
Izdavač: Zero Records / Free Download
Godina izdanja: 2005
Website benda: www.atsphear.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content