Arcana Coelestia – Le Mirage de l’Idéal

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Arcana Coelestia je italijanski Black/Funeral Doom bend koji postoji od 2005. godine. Le Mirage de l’Idéal je njihov drugi po redu full-length album, miks italijanskog, engleskog i francuskog jezika kad je riječ o nazivima i tekstovima pjesama i jako sladunjav zvuk koji je sve samo ne Funeral Doom kakav bi trebao biti.

Kada sam tek dobila ovaj promo trudila sam se da ne sudim “knjigu po koricama”. Ipak, sama muzika je kao i dizajn omota: neuspio pokušaj Funeral Dooma. Iako početak Duskfall pjesme muzički djeluje obećavajuće, ubrzo se utapa u monotoniju albuma kao cjeline. S vremena na vrijeme se pojave momenti koji naslućuju prizvuk kvalitetnog doom-a, ali se ubrzo gube u sladunjavosti ostatka muzike.
Prilično loše izvedeni clean vokali pridonose negativnoj ocjeni albuma, baš kao i propovijedanje na italijanskom na početku “Tragedy & Delirium II – The Delirium” pjesme. Generalno gledajući, nema niti jedne pjesme na albumu koju bih izdvojila kao vrijednu slušanja. Loše preneseni osjećaji i minimum prave doom atmosfere.

Uz opskurniji vokal i težu muziku, ovaj album bi možda imao i nešto višu ocjenu, ali ovako spada među ona izdanja koja se jednom preslušaju i padnu u zaborav. Zaista je precijenjeno navesti ovaj album kao izazov onima koji slušaju Esoteric, Anathemu, Primordial i My Dying Bride, kao što je to učinjeno na pozadini promoa.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Arcana Coelestia
Ime izdanja:
Le Mirage de l’Idéal
Izdavač:
ATMF
Godina izdanja:
2009.
Website benda:
http://www.myspace.com/arcanacoelestia

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI