Abominable Putridity – In The End of Human Existence

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Abominable Putridity, brutal death / slam death metal bend iz Moskve je savršen primjer marketinške mašine. I to vrlo uspješne marketinške mašine. Sa samog ruba ambisa zvani raspad, bend je pobjegao, napravio Myspace profil i digao nevjerovatan hype sa pre-order furkom njihovog CD-a. Došlo je dotle da su osobe koje se sa metalom susreću na samim marginama zajedničkih dodira ovaj bend drže kao top friendse na svojim Myspace profilima.

A da li je muzika opravdala već navedeni hype? Pa…sve zavisi sa koje strane gledate na to. AB u poređenju sa Mucopusom i njihovim albumom Undimensional čiju sam recenziju napisao jučer ima zajedničko činjenicu da oba benda sviraju brutal death metal. Tu se putevi razilaze, i dok Mucopus roka to sranje na nekom inovatorskom sranju, Abominable Putridity je…kopija. Nažalost, žalim što ovo moram konstatovati jer je album produkcijski odličan, vizuelno prelijep (kao i sva ostala izdanja Lacerated Enemy-a), ali tu se priča završava. Moscow Style Sickness je ništa drugo do lijepo smišljeno ime za nešto što smo čuli već milion puta. Znam, sva se muzika ponavlja, niko nije super inovativan danas jer se ne može ni biti, ali barem neki to vješto sakriju, dok drugi (kao AB) jednostavno ili ne znaju ili ne mogu, a da se ne izgube u hrpi jednih te istih klonova sa montažne trake.

Znati kako zvuči Abominable Putridity postiže se ubacivanjem bilo kojeg CD-a Cock And Ball Torture-a ili još bolje Devourmenta u vaš player. Nema potrebe da dajete 10€ za materijal, osim ako niste BDM mazohista koji želi slušati reciklažu Devourmentovih riffova po KO ZNA KOJI JEBENI PUT!

Pročitaj i ovo:  Najbolja izdanja 2021. po izboru Gorana Salkovića

Toliko od mene o ovom albumu. Žao mi je, momci, da je ovo portal o ekonomiji i marketingu, Vi bi bili referenca za uspjeh. Ovako…

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Abominable Putridity
Ime izdanja: In The End of Human Existence
Izdavač: Lacerated Enemy Records
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.myspace.com/abominableputridity

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Prethodni članakMucopus – Undimensional
Naredni članakIntervju: Kurwa Aparata

SLIČNI ČLANCI