Decomposed God – Bestiality

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Decomposed God je brazilski death metal bend koji je pohodio Sarajevo u organizaciji BHxHC Bookinga na njihovoj evropskoj turneji ove godine. Sa devetnaest godina iskustva sviranja po cijelom svijetu, Decomposed God nije nimalo ofalio ni u Klubu AG (za razliku od sarajevske publike kojoj je to, usudim se reći, navika), ali njihov album “Bestiality” je daleko od savršenstva, a veoma blizu prosječnosti, barem po mom neskromnom mišljenju.

Nije death metal vizija Decomposed Goda toliko ni loša, daleko od toga. Ono što je meni fantastično na ovom albumu su riffovi. Da, znate ono kad je death metal riff značio automatsko podizanje dlaka na ruci i trnce niz i uz kičmu? DG upravo ima takve riffove. Problem je u aranžmanima. Ne znam hoćete li se ili nećete složiti sa mnom (a vala nije me baš nešto pretjerano ni briga), ali na strašne, mračne riffove obavezno ide i mid-tempo tutnjanje, teški i masni udarci, crnji od najcrnje noći. DG je upravo uradio suprotno, svu tu stravu svojih riffova ubrzao sa konstantnim hiperblestanjem koje na kraju zvuči kao apsolutni cirkus i bildanje za bubnjevima.

Nadao sam se da je to slučaj sa možda jednom ili dvije pjesme na albumu, no na moju veliku žalost, prevario sam se.

Ne bih da crnim previše ovo izdanje jer je to sve stvar vlastite vizije, ali dopustite da vam ovaj album predstavim ovako: “Bestiality” jeste zombi, ali brzi, a dobro znate da se ja ložim na stare, spore Romerovske zombije. Šteta.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Decomposed God
Ime izdanja: Bestiality
Izdavač: Hate Music
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.myspace.com/decomposedgod

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

1 komentar

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content