Sarajevski bendovi sviraju za Bogdana Rakića

unclesamdecided

EDIT, 17.05 h

Nakon objave vijesti, na e-mail adresu Izvan Svake Kontrole pristiglo je nekoliko upita naših čitatelja vezanih za organizaciju dobrotvornog koncerta za podršku mladiću Bogdanu Rakiću.

Na jedan od upita možemo odgovoriti odmah – Izvan Svake Kontrole, kao ni urednik Arnel Šarić, ni na koji način ne učestvuje u organizaciji ovog dešavanja. Vijest o organizaciji koncerta objavljena je na našem portalu zarad učešća domaćih rock’n’roll bendova, ali i same prirode dešavanja. Sve informacije smo preuzeli sa službene i javno dostupne Facebook najave dešavanja.

U cilju zadovoljenja zahtjeva naših čitalaca i njihove želje za transparentnošću organizacije ovog kulturnog dešavanja, organizatoru Comrade Bookingu poslali smo i nekoliko pitanja. Čim i ako dobijem odgovore, objavit ćemo ih u potpunosti.

— originalna vijest u nastavku —

Bh. javnost šokirana je bezumnim činom nasilja koji je potresao Teslić 1. novembra kada je osamnaestogodišnji Bogdan Rakić brutalno pretučen. Dvojica osumnjičenih za ovaj čin, Branko Jurić i Armin Jašarević, uhapšeni su i saslušani prije deset dana.

Sarajevska organizacija Comrade Booking odlučila je pomoći Bogdanu i njegovoj porodici. Osmog decembra Comrade Booking organizuje dobrotvorni koncert koji će se održati u klubu Underground u Sarajevu, a na koncertu će svirati sarajevski bendovi Agelast, S.P.U.K., Uncle Sam Decided i Sold Out. Publiku će zabavljat i DJ-ejevi B1mba i Lilsky.

Na Facebook najavi koncerta organizator Comrade Booking navodi da je Bogdan [je] pretrpio napad jer je drugačiji, a svi mi koji smo u metal, punk i hc fazonu [se] možemo tu i tamo suosjećati jer smo makar jednom u životu bili izloženi diskriminaciji na toj osnovi, iako vrijedi napomenuti, zbog objektivnosti, da nijedan od izvještaja nije napomenuo da se motiv napada veže za Bogdanovu pripadnost određenoj rock’n’roll subkulturi.

Comrade Booking je objavio cijenu karte, sistem donacija, kao i informacije o organiziranom prijevozu iz Teslića.

Cijena karte iznosi minimalnih 5 KM, a u kutiju za donacije ste dobrodošli ostaviti i više. Savjetujemo Vam da to uradite.
Sav dohodak, tačnije 100 % od onoga što ostavimo ide pravo u ruke Bogdanove porodice. Kutiju će nadgledati neko blizak Bogdanu, kao što je inače slučaj kada radimo humanitarne svirke. Prevoz iz Teslića organizuje i plaća Comrade Booking. Također ćemo iz svog budžeta dodati nešto donacija na sve ovo što skupimo zajedno.
Nikakvi procenti, troškovi i slično neće biti oduzimani od dohodka ni od kakvih humanitarnih udruzenja, organizacija i ostalih jako upitnih faca.

Više informacija potražite na Facebook najavi dešavanja.

Save

Save

Save