Večeras u sarajevskoj Slogi Entombed A.D. i Grave!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

entombedplakat

Sedmi oktobar je stigao, što znači da će sarajevski klub Sloga biti poprište još jednog sjajnog heavy metal događaja – večeras su u Sarajevu Entombed A.D. i Grave!

Sarajevo je jedna od tačaka na mapi velike evropske turneje kojom se predstavlja novi album Entombed A.D.-a “Back To The Front” koji je objavljen u avgustu ove godine.

I Entombed A.D. i Grave osnovani su osamdesetih godina u Švedskoj, te su u bogatim karijerama definisali karakteristični zvuk švedskog death metala koji predstavlja fascinantan spoj melodije i žestine. Autori su klasika kakvi su “Left Hand Path”, “Clandestine” i “Wolverine Blues”, dok Grave stoji iza moćnih izdanja kakva su “Into The Grave”, “Soulless” i “Endless Procession of Souls”. Na sarajevskom koncertu svirat će i švedska grupa Implode.

Kupovina ulaznica i preuzimanje rezervisanih ulaznica se može obaviti od 19.00 na vratima kluba Sloga. Klub se otvara u 19.30, a bend podrške, švedski Implode započet će sa koncertom u 20.00. Grave izlazi na binu u 21.00, dok će Entombed A.D. početi koncert u 22.15.

Sudeći po ranijim setlistama sa ove turneje, ljubitelje žestokog zvuka definitivno očekuje odlična zabava večeras – Entombed A.D. će svirati preko sat i pol!

Vidimo se na frontu!

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI