Top 10 izdanja 2010. godine (Boris aka Grind Bastard)

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

1. The Acacia Strain – Wormwood

Ovaj bend mi se dopao nevjerovatno, i najviše ove godine. Izbjegavao sam ih jedno vrijeme poslušati iako je internet vrvio sa flyerima s njihovim imenom i turnejama koje su radili sa velikanoma metal muzike. I jednog dana ja ti tako uzmem i poslušam ovaj album i skontam da sam totalni idiot što nisam ranije bar poslušao jednu pjesmu. Od prve do zadnje pjesme ovaj album je masakr, smrt, ubijanje nerođene djece, avion u plamenu koji se zabija u porodilište puno zombie djece. Sila, sila, sila! Zadnja tri albuma ovog benda imaju taj prepoznatljiv zvuk koji TAS sviraju trenutno, koji ima sličan štim kao i Meshuggah, ako ništa bar onu težinu kojom Meshuggah razvaljuje svaki ton. Ovo je bend koji ubija – doslovce!

2. Misery Index – Heirs to Thievery

Misery Index, jedan od meni najomiljenijih bendova je izdao album koji je pun brzina, sile, masivnog zvuka i najvažnije – death grinda. Uostalom, ovaj bend sa svakim albumom stvara nešto još bolje od prethodnog iako to očekujete od benda ovakvog kalibra. Ko ne vjeruje neka posluša.

3. Japanische Kampfhörspiele – Bilder Fressen Strom

Moj top album 2010. godine. Zašto? Jer JaKa (skraćeno za Japanische Kampfhörspiele) sa svakim izdanjem donosi više zabave, više grindpunka, više svega što možete poželjeti. Čim sam čuo da izlazi novi album znao sam da će biti ’em iznenađenje ’em nešto novo za uživanje. Za razliku od dosta druge muzike koja je izašla ove godine, ovo je album koji se može slušati vazda. I slušat će se redovno, kao i prethodni albumi.

4. Immolation – Majesty And Decay

Ko je poslušao ovaj album zna da je ovo možda jedan od najboljih uradaka u povijesti Immolationa. Album vrvi zlom koje samo navire iz njega i širi se kao crni oblak koji nagoviještava kraj svijeta… brutalan i bijesan kraj svijeta. “A Glorious Epoch” će vam, ako već i nije, zalediti žile i dovesti do pucanja. Mržnja, smrt, horor, užas, strava… KRAJ!

Pročitaj i ovo:  Jedan dan Kaleidoskopa: Vrijedilo je!

5. Criminal Element – Crime and Punishment Pt. I & II EPs

Ovaj bend mora da valja kad u njemu svira jedna polovica Misery Indexa, tj. gitarista Mark Kloeppel i bubnjar Adam Jarvis. I prije njihovog dolaska u bend, Criminal Element je bio strašan death grind sastav koji je gazio sve! Ova 2 EP izdanja vam donose dovoljno materijala da dobijete želju da nekog prebijete. Iz čista mira. Što da ne?!

6. Tanker – Sorrow Drives The Will EP

Album domaćeg benda koji je vrlo brzo postao poznat i popularan širom cijele države i sjajnim svirkama pokazao da u ovoj zemlji ima više metal pravaca i bendova na koje se može računati. Profesionalo odrađen EP vrhunske kvalitete.

7. Hooded Menace – Never Cross The Dead

Ovo se može opisati sa samo tri riječi – čisto jebeno zlo. Death Metal koji je mračan i zao, pun horror melodija i teških tjeskobnih riffova. Zlo, jebeno zlo!

8. Revolting – The Terror Threshold

Slično kao i Hooded Menace, Revolting svira mračan death metal, old skul riffovi sa atmosferom predstojeće zombi apokalipse. Razorback Records vazda ima as u rukavu sa ovakvim bendom.

9. Hail Of Bullets – On Divine Winds

Bend koji je pokazao šta je Death Metal kad su izdali “…Of Frost and War” i koji je postavio mjerilo o tome kako se svira Death Metal, taj isti bend je izdao novi album čija tematika ovaj put uključuje i borbene avione, a ne samo tenkove i rusku zimu. Sve u svemu, dosljedni su sebi, ne kopiraju prijašnje motive i pjesme, te razaraju cijelom dužinom!

10. Rompeprop – Gargle Cummics

Sex, porn, gore i grind. I naravno, besmisleni brutalni humor koji je veoma infantilan i po svaku cijenu perverzan. To odlikuje bend Rompeprop i njihovu muziku. Beskompromisni goregrind holandske kvalitete. Ljubitelji goregrinda ovo već slušaju cijelu godinu. A naslovna slika je samo još jedan dokaz kako ovaj bend voli da se šali na račun svega normalnog.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI