The Loudest Silence pobjednici bh. kruga takmičenja za Wacken Metal Battle 2015

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

woawackenmb2015

Sinoć su se u klubu AG u Sarajevu za naklonost publike i žirija borila četiri bh. benda. Sarajevski koncert je samo jedan od takmičarskih nastupa u kojima će izabrane grupe iz regiona imati priliku boriti se za svoju šansu da se predstave na ovogodišnjem izdanju najvećeg svjetskog heavy metal festivala Wacken Open Air.

Predstavnici Bosne i Hercegovine ove godine su bili Cornix, Agelast, My Last Suicide i The Loudest Silence. U revijalnom dijelu programa nastupila je banjalučka grupa Benefit, bh. pobjednici prošlog izdanja.

Kumulativnim rezultatom zbrojenih glasova publike i žirija, za grupu-predstavnike Bosne i Hercegovine na Wacken Metal Battleu izabrana je sarajevska grupa The Loudest Silence, koja je samo jednim poenom preotela pobjedu banjalučkoj grupi My Last Suicide.

Kako su organizatori naveli, finalna noć i mjesto održavanja mogli bi biti promijenjeni. Zasad i dalje stoji već  objavljeni datum i lokacija – peti juni, sarajevski klub Kaktus.

Ranijih godina, zahvaljujući pobjedi na Ex-YU Wacken Metal Battleu, u Njemačkoj su se publici predstavili Downstroy, Forever Storm, Furion, Tanker, Cold Snap i Agni Kai.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI