The Loudest Silence pokrenuo crowdfunding kampanju za odlazak na Wacken Open Air

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

TheLoudestSilence

Sarajevska symphonic metal grupa The Loudest Silence ove će godine nastupiti na najprestižnijem svjetskom metal festivalu Wacken Open Air! Njemački festival koji se održava već dvadeset i pet godina, a posljednjih deset se rasproda čim karte postanu dostupne ugostit će The Loudest Silence kao pobjednike državnog i regionalnog takmičenja Wacken Metal Battle.

“Festival Wacken Open Air u saradnji sa lokalnim organizatorima organizira takmičenja bendova po cijelom svijetu”, pojašnjava basista grupe Džemal Bijedić, “mi smo pobijedili glasovima žirija i publike na nivou Bosne i Hercegovine, a onda smo izvojevali još jednu pobjedu – protiv grupa finalista iz drugih država regiona.”

The Loudest Silence će zasvirati na Wackenu 29. jula. Da bi olakšali svoj odlazak na ovaj festival, grupa je po uzoru na umjetnike širom svijeta pokrenula i atraktivnu crowdfunding kampanju.

“Crowdfunding je već godinama iznimno pozitivan trend u svijetu umjetnosti, pogotovo među nezavisnim umjetnicima. Naša kampanja dopušta svima da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima, a da zauzvrat dobiju i neke od naših poklon paketa.”, napominje Bijedić.

Kampanja je pokrenuta na Indiegogo servisu, na adresi http://igg.me/at/theloudestsilence/x/11172077 . Neke od nagrada su nadolazeći album “Aesthetic Illusion” u digitalnom i fizičkom izdanju, kompletni paketi koji sadrže majice i album grupe, pa čak i ulaz na Wacken Open Air što je posebno atraktivna nagrada s obzirom da su festivalske karte rasprodane već mjesecima.

Prvi singl sa albuma “Aesthetic Illusion” zove se “Wood Nymph” i bit će objavljen pred Wacken Open Air.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI