Recenzija: The Defiant – If We’re Really Being Honest

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

the defiant

Članovi The Mighty Mighty Bosstonesa, Offspringa, Smash Moutha, Street Dogsa i Briggsa okupili su se pod imenom The Defiant i snimili autorski album “If We’re Really Being Honest” za Cranberry Bog Records.

Sama činjenica da u postavi palicu dirigenta drži Dicky Barrett iz nikada prežaljenih Bosstonesa odmah mi je privukla pažnju. Neupitno sviračko umeće uz aranžmanski i produkcijski savršeno odrađen posao prvi su utisak nakon preslušavanja albuma. Žanrovski šaroliko, u osnovi punk ploča sa prisutnim uticajima matičnih bendova i uz elemente The Jama, The Poguesa i The Specialsa. Ovih 12 pesama ima veliki komercijalni potencijal.

Možda se ortodoksnim, da ne kažem zadrtim pankerima, ovo učini premekano i blago, ali je činjenica da u nekoj srećnijoj zemlji od ovih u kojima živimo matursko veče ne bi bilo zamislivo bez Dickyijevog vokala. The Defiant zaista deluju kompaktno i poletno, ne znam da li iz čisto marketinških razloga ili što osećaju da je ovaj bend kreirao ambijent u kojem se najbolje osećaju posle duže vremena.

“If We’re Really Being Honest” obiluje lirskim momentima, padovima i usponima, donosi nam priče o slomljenim srcima, ostavljenim dušama i pogrešnim izborima. Na albumu se nadovezuju epizode, čineći da osećaš kako zapravo čitaš knjigu bez nadrealnih scena i mitskih bića, sagu u kojoj će se prepoznati i klinci i oni koji su životne Scile i Haribde sa većim ili manjim uspehom preživeli.

Prkosni ili ne, dopustite da vam se The Defiant uvuče pod kožu.

The Defiant – If We’re Really Being Honest | 2023 | Cranberry Bog Records

Đorđe Ilić
Đorđe Ilićhttps://www.izvansvakekontrole.com
Đorđe, stara pankerska njuška, lokacija Šabac. Piše i za Out of The Darkness u kojem je otkrio podcast Pank Trepezarija, a onda i ISK.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content