Sve što trebate znati o sarajevskom koncertu Orphaned Landa

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

*umjesto Bilocatea nastupa izraelski Matricide

U Sarajevo za šest dana, 19.10.2013. godine stižu metal nobelovci Orphaned Land. Ovaj izraelski bend osnovan je 1992. godine pod imenom Resurrection, a u njihovim pjesamama, na podlozi satkanoj od doom, death i folk metala pričaju se priče mira, pomirenja i zajedništva među narodima. 2012. godine pokrenuta je i kampanja da se bendu dodijeli i Nobelova nagrada za mir. Njihov posljednji studijski album “All is One” objavila je izdavačka kuća Century Media Records.

Na sarajevskom koncertu podršku Orphaned Landu pružit će francuski progressive metal bend Klone, francuski post metal bend The Mars Chronicles, te izraelski Matricide. Matricide je bend zamjene jer u Sarajevu, iako je prvotno najavljeno, neće nastupiti grupa Bilocate. Bilocate neće nastupati na velikom dijelu turneje, odnosno na svim koncertima od 11.10. do 26.10.2013.

Early Bird karte su rasprodane, te u Art Kinu Kriterion, gdje će se i desiti ovaj koncert, u ponudi su pretprodajne karte po cijeni od 20 KM. Karta na dan koncerta koštat će 25 KM.

FACEBOOK NAJAVA KONCERTA

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI