Splitski muzičari demantuju povezanost sa grupom Evil Blood

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Dennis Harris (desno) je izrekao bezočne laži, navode članovi grupe Black Dog / Foto: Metal Jacket Magazine

U maju 2006. godine nekadašnja saradnica ISK Web Magazina intervjuisala je Denisa Gabrića/Dennisa Harrisa. Gabrić se u intervjuu predstavio kao vođa splitske grupe Evil Blood koja je promijenila ime i tada funkcionisala pod imenom DJINN. Intervju je na stranicama ISK Web Magazina objavljen 2008. godine. Gabrić je tom prilikom naveo i niz imena splitskih muzičara koji su navodno sačinjavali postavu grupe The Evil Blood.

Navodno, jer je 28. januara 2019. godine na našu e-mail adresu stigao demant članova grupe Black Dog koji navode da je Denis Gabrić u tom intervjuu naveo niz neistina.

Demant prenosimo u potpunosti:

“Poštovani,

evo Vam dostavljamo demanti u vezi izjava Denisa Gabrića, koje su izjavljenje u intervjuu, objavljenom na Vašem portalu Izvan Svake Kontrole 11.12.2008. pod nazivom Intervju: Dennis Harris (DJINN).

Demanti Heavy Metal benda Black Dog iz Hrvatske, Grada Splita, Čiji su članovi u ovom članku: ( http://izvansvakekontrole.com/?p=401 ) navedeni kao članovi Evil Blooda, s još nizom drugih laži.

Demanti svakog člana zasebno:

“Vaš portal izvansvakekontrole.com je iznio najužasnije i gnusne laži i neistine o meni, navodeći me navodno članom sotonističkog benda Evil Blood. Lažima i neistinama koje ste naveli, naštetili ste mom osobnom i profesionalnom ugledu i duboko me uvrijedili i preko tih riječi ne mogu prijeći s obzirom na to da sam čestit čovjek, Hrvat i katolik i domoljub! Ne znam čemu Vam služi objavljivanje laži i prenošenje neprovjerenih i lažnih informacija i javnog hvalisanja tog sotoniste. Stoga ovdje javno tražim od Vas da mene i sve osobe koje ste naveli u tom članku kao osnivače članove Evil Blooda, izbrišete jer se radi o članovima lokalnog rock benda “Black dog” koji nikad, ponavljam nikad, nisu imali nikakve veze s tim užasnim sotonističkim bendom.” Jerko Bačić (Molimo Vas da ukoliko imate namjeru objaviti ovaj demanti, Jerka Bačića oslovljavate sa Fast Jere, pošto iz određenih osobnih razloga, ne želi da se njegovo pravo ime spominje u medijima.)

“Poštovana gospodo! Još jedan mali demanti tj ispravak netočnog navoda. Bio sam basist splitske grupe “Black dog” u periodu od 1982.-1983. god i nikad nisam svirao s grupom “Evil blood” također, iz Splita. Denis Gabrić osnivač te grupe je iznio potpuno netočne navode za mene i cijeli band “Black dog”, gdje je isti dan dobio negativnu ocjenu i zahvaljeno mu je na pokušaju da bude vokal, tj. pjevač grupe. Dalje je oštetio band, hvaleći se da smo sotonisti, a čineći veliku štetu bandu je i krao muziku, rifove i hvalio se svima da je i autor tih istih pjesama. Preko tih rijeci ne mogu prijeći s obzirom na to da sam čestit čovjek, Hrvat i katolik i domoljub!Ne znam čemu te laži i hvalisanja kad ni dan danas niti zna svirati niti pjevati. Ne bi mu bilo lose da malo poradi na vlastitoj osobnosti i glazbenom izričaju, ali ne u ime nas iz “Black doga”, nego u ime neke druge grupe, banda, zbora i sto ja već znam….” Srdačan pozdrav! Srećko Remetin Jovović.

Pročitaj i ovo:  Tri bh. benda u borbi za odlazak na MetalDays

Marijo Kuzmić –
“Poštovani. Jedan mali demanti tj ispravak netočnog navoda. Bio sam bubnjar splitske grupe Black dog u periodu od 1982-1984 god i nikad nisam svirao s grupom Evil blood također iz Splita. Denis Gabrić osnivač te grupe je iznio netočne navode za mene i cijeli band Black dog, gdje je isti dan dobio negativnu ocjenu i zahvaljeno mu je na pokušaju za vokala grupe. Dalje je oštetio band hvaleći se da smo sotonisti, a čineći veliku štetu bandu je i krao muziku, rifove i hvalio se svima da je i autor tih istih pjesama. Ne znam čemu te laži i hvalisanja kad ni dan danas ne zna ni svirati ni pjevati. Lp.”

Dejan Katalenić –
“Ja Dejan Katalenić, rođen 31.01.1968, nikada nisam svirao u Evil Blood. Svirao sam samo na dva koncerta, skriven u pozadini, svirajući gitaru za Denisa, dok je on na pozornici glumio da je on svira, pošto je on tada nije nimalo znao svirati.”

Dodatne informacije:

Black Dog je bend koji je imao navedeni sastav iz linka:( http://izvansvakekontrole.com/?p=401 ) , koji se navodi za Evil Blood, no bio je bez Denisa Gabrića, tj onoga na kome je vršen intervju. To je jedna od laži koju je iznio, znači Evil Blood nije nikad imao navedene članove iz 1982, to su članovi Black Doga, bend je osnovan na navedeni datum, od strane Marija Kuzmića, Dejana Katalenića,Srećko Remetin Jovovića i Jerka Bačića. Denis je bio samo na audiciji za pjevaća tog navedenog datuma i odmah je izbaćen a na njegovo mjesto dolazi Vice Pavlov a poslje ga privremeno mjenja Kuzmić, pa zatim Dean Bakota, jedan od članova benda je jedo vrijeme bio i Davor Gradinski(koji je poznatiji po bendu Osmi Putnik), bend je trajao od 1982 – 1985. Što se tiće prave povjesti sa Evil Blood, na datum audicije, tj 1.5.1982, Denis nije znao ni pjevati ni svirati, tj da nije sreo Dejana u potrazi za pjevačem, danas nitko ne bi znao za njega. Kad su ga odbili kao vokala, naljutio se i drugi dan ucjenjivao sa batinama, ukoliko ga netko od njih ne nauči svirati i tek za jedno 3 mjeseca nakon toga osniva Evil Blood, no tada je bio na Hrvatskom jeziku ili ti Zla Krv, pri ćemu Gabrić još nije znao svirati a na dva koncert mu je Dejan svirao gitaru u pozadini da ljudi ne bi vidjeli da ne zna svirati, pri čemu su izgrđeni u Splitu i Dubrovniku, to može potvrditi sastav Crne Udovice iz 1983.

Izdavačka kuća: Overdrive Records”
Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content