Samo pokretanje kolumne “Digitala” koja je nažalost nepravedno zapostavljena govori u prilog mojoj tvrdnji da je Bandcamp nešto najbolje što se ikada desilo nezavisnim muzičarima. Nerealno dobar britanski tandem Slugdge putem Bandcampa je stekao veliku popularnost među underground krugovima da bi 2016. godine potpisali ugovor sa izdavačkom kućom Willowtip, što uopšte nije mala stvar.

I dok čekamo Slugdge da nas obraduje svojim četvrtim albumom, u martu ove godine nanovo je objavljena kompilacija “The Cosmic Cornucopia” na kojoj su sabrana sva tri dosad izdana albuma Slugdgea. “Born of Slime”, “Gastronomicon” i genijalno naslovljen “Dim & Slimeridden Kingdoms” tako su ponovo uspjeli isplivati iz tame i ištrcati svoju sluz u uši nekih novih slušatelja.

Zašto baš fiksacija na puževe koji su u pjesmama Slugdgea predstavljeni u proporcijama božanstava iz Lovecraftove mašte – ne znam, ali neka omladine i da ponavljaju ovu formulu što češće mogu. Iako bi vas duhovito poigravanje sa riječima moglo navesti da ne poslušate Slugdge, nemojte si dopustiti tu grešku – u njihovoj muzici ništa nije smiješno i prepušteno slučaju. U pitanju je ubojita kombinacija sludgea, death i black metala, pa čak i grindcorea, a preko višeslojnih melodija Mat Moss izvodi vokalne bravure koje zvuče veoma uvjerljivo. Na ovoj kompilaciji čut ćete neke od najboljih primjera kombiniranja elemenata metala sa svih njegovih polova, od hiper melodičnog, do hiper brutalnog, Slugdge nikad ne zvuči isprano ili neorganizovano. Poenta je u tome da se ne radi o jednom izdanju, već o tri albuma visokokvalitetnog materijala.

Kompilaciju čini 26 pjesama i dostupna je za samo jedan dolar, iako same albume možete nabaviti i potpuno besplatno na Bandcamp stranici Slugdgea. Bolju ponudu nemaju ni lokalni tržni centri koji se busaju specijalnim akcijama. Obradujte uši.

Pročitaj i ovo:  Izvještaj: Carpenter Brut - bili smo u crkvi synthwave boga!

Slugdge – The Cosmic Cornucopia / Willowtip / 2017