Sarajevo dobija ljetni metal festival; thrash metal velikani EXODUS headlineri prvog izdanja!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Sarajevo dobija još jedan metal spektakl koji će zasigurno vruće dane na sarajevskom asfaltu dovesti do usijanja!

SMF Promotions i BHxHC Booking ponosno predstavljaju prvo izdanje sarajevskog ljetnog metal festivala koje će se održati na dvije lokacije: u Amfiteatru sarajevskog Doma mladih i klubu Cinemas (bivša Sloga) devetog i desetog jula ove godine, a headlineri festivala su thrash metal velikani EXODUS!

U razgovoru sa Goranom Salkovićem, koordinatorom SMF Promotionsa, Summer Metal Fest je radni naziv ovog dešavanja koje za cilj ima da ponudi odličan provod za sve rock’n’rollere za vrijeme ljeta. Po njegovim riječima, devetog jula sa Exodusom će nastupiti još jedan, zasad neimenovani, inostrani bend, kao i dva benda koja će predstavljati lokalnu podršku.

Slaven Kopčić, osnivač BHxHC Bookinga, za ISK Webzine je izjavio da će i za nastup francuskog Benighteda koji je  bend večeri drugog dana festivala biti pozvana lokalna podrška, te da će zainteresiranima za oba dana festivala biti ponuđeni paketi karata po nižoj cijeni od jednodnevnih ulaznica.

Jedan od najznačanijih američkih thrash metal bendova svih vremena Exodus osnovan je početkom osamdesetih u San Franciscu, u legendarnoj Bay Arei koja je rasadnik metala iz kojeg su izrasli i ostali velikani thrasha kao što su Metallica, Death Angel i Testament, ali i sjajni death metal bendovi kao što su Autopsy i Possessed. Prvi album “Bonded By Blood”, kao i nasljednici “Pleasures of The Flesh” i “Fabolous Disaster” smatraju se neponovljivim klasicima thrash metala. Na evropskoj turneji u sklopu koje se dešava i sarajevski koncert u postavi Exodusa naći će mjesto i Rick Hunolt, jedan od najboljih thrash metal gitarista, član Exodusa od 1985. do 2004. godine koji će se vratiti na binu sa Exodusom na ljetnoj turneji 2012. godine. Ne propustite istinski thrash metal spektakl, jedno od najvećih metal dešavanja koje će ikad pogoditi Bosnu i Hercegovinu!

Pročitaj i ovo:  Heihaizi grupa podrške na nastupu Pulmonary Fibrosisa!

Benighted je osnovan 1998. godine u gradu Saint-Étienne u Francuskoj. Na samim počecima počeli su osvajati lokalnu scenu svojom kombinacijom death metal i grindcore elemenata i dvije godine nakon osnivanja snimili su debitantski album “Benighted”. Prvi album je oduševio slušalačku i novinarsku publiku, drugi album nazvan “Psychose” je i skeptike koji nisu vjerovali u Benighted uvjerio da je u pitanju kvalitetan bend, a treći album “Insane Cephalic Production” lansirao je bend na sami vrh evropskog ekstremnog metala. Pozivi na bine festivala kao što je francuski Hellfest i sviranje sa starijim i mlađim velikanima death metal scene kao što Morbid Angel i Dying Fetus pomoglo im je da steknu još širi krug obožavatelja, te da se Benightedov zvuk počne poimati kao dragulj francuske metal scene.

Više  informacija o ovom sjajnom julskom dešavanju bit će obznanjeno uskoro.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content