Rotting Christ – Rituals

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Rotting-Christ-Rituals-2016

Ova godina je najavljivana kao godina velikih izdanja. Najave su uključivale nova izdanja Metallice, Toola, Dream Theatera, Gojire, Killswitch Engagea i Deftonesa. Neki su već izašli, a sa velikim nestrpljenjem očekujem novi album Gojire jer do sada mi ništa nije nadmašilo album grčkih metal ratnika, kako sebe predstavljaju Rotting Christ.

Zvuk Rotting Christa je dosta varirao tokom godina, u početku su svirali grindcore, tokom devedesetih black metal, da bi u posljednjih 15 godina svirali primjesu black, gothic i death metala. Ono što je specifično za album “Rituals” je mračna atmosfera koja se najbolje odražava kroz vokalne dionice koje su otpjevali svi članovi benda. “Rituals” je logičan nastavak na albuma “Kata ton Daimona Eaftou”, slušatelja uvlači vas na prvo slušanje. Da budem iskren, “Rituals” podsjeća na Behemothov “The Satanist”. U poređenju sa albumom “Sanctus Diavolos” iz 2004. godine, “Rituals” je dosta sporiji sa manje grubljih vokalnih dionica te manje epskih rifova poput onog u “Athanti Este”.

Na albumu su gostovala neka od priznatih imena svjetske metal scene: Nick Holmes iz Paradise Losta, Vorph iz Samaela i Georg iz benda Necromantia. Nakon višestrukog preslušavanja “Ritualsa”, za nadati se da će Sakis očuvati kontinuitet jer očigledno je da mu ideja ne fali. Za uključivanje folk elemenata ga ne mogu krivit. Preporuka.

Rotting Christ – Rituals
2016 / Season of Mist
Website benda

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI